Klippremier! Chimpull: Megmondal

2020.11.15. 15:00, Gaines

chimpull_1.png

Majdnem kerek egy éve került fel a Magyarradarunkra a szegedi illetőségű Chimpull zenekar, akkor nálunk debütált legelső klipdaluk is. Most megérkezett a folytatás, a funk-raprockos Megmondallal szabadjára engedi magát a csapat, és még a kilencvenes évek MTV-jébe is visszautazik. Premier!

Megmondal eredeti ötlete már egy korábbi demóként éldegélt, akkor még egy lassú, melankolikusabb dallam volt, "de valahogy nem éreztük a kívánt huzatot" - fogalmaz a Chimpull. "Egy nap újra elővettük és ekkor a basszus téma alapjáig lecsupaszítottuk, felpörgettük és adtunk neki egy kis bűzt. Ebből formálódott ez a jellegzetes funk-rockos groove." Arra a kérdésre, hogy mi volt az újdonság a korábbiakhoz képest, így válaszoltak: "Ezzel a számmal ténylegesen szabadjára engedtük magunkat minden szempontból. Ez az első olyan számunk, amit az elejétől a végéig nevelgettünk az eredeti ötlettől, a stúdión keresztül, a klip koncepción át, a kiadásig. A tökös, feleselgetős basszus után, ami egy erős alapként szolgál, hamar egyértelművé vált, hogy erre a dalra egy pofátlanul “megmondó” szöveget kell virítani, viszont nem akartuk túl komolyan venni magunkat, ahogy az a klipben is látszik."

A klipről így meséltek: "Az ötlet a szám írása közben már alakult a fejünkben, azonban az egész felborult, amikor a Szegedi Rakpart Feszt után odajött hozzánk a szervező cég főnöke, hogy szívesen támogatná a zenekart a rövidtávú céljaiban, akárcsak ez a klip. Így jött a lehetőség, hogy egy szürreális helyszínt a legnagyobb szegedi fűtőházat - ami egy gigantikus TV készüléknek van álcázva - használjuk a forgatáshoz. A koncepció ekkor tovább formálódott, ki akartuk használni a színtér megannyi adottságát, vegyíteni az indusztriális, rockos és a parodikus, hip-hop-os képi világot. Mindezt úgy, mintha a ‘90-es évekbe csöppenve, az MTV-n látna minket a néző. A szöveg ezzel párhuzamosan a mai pop kultúrára és annak a felszínességére reflektál. A hab a tortán a fűtőház tetejére való felmászás volt ünneplőben, amivel immár az ipari környezettől, az utcai zsiványon át, egészen a cinematikus dimenzióig bejártuk a spektrumot. A klip forgatással a Hippicore Studios keresett meg minket, akik korunkbeli fiatal, tehetséges, szegedi srácok, akik kiváló munkát végeztek és a koncepció kreatív részében is nagy szerepet vállaltak. A felvétel különösen jó hangulatban telt, sok volt a spontán ötlet, ami még nagyobb élménnyé tette a forgatást."

chimpull_02.png

A Chimpull a közeljövőben sem fog unatkozni, februárban debütál a következő, 100 Élet című számuk, ehhez is születik majd videoklip. Decemberben még két új dallal vonulnak majd stúdióba, amiket a következő év első felében csepegtetnek el, tavasszal ezekhez hat további szám társul majd, ősszel tehát érkezik az első lemez.

addig is, lássuk a Megmondal videoklipjét:

Chimpull a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_68.jpg

 

https://recorder.blog.hu/2020/11/15/klippremier_chimpull_megmondal
Klippremier! Chimpull: Megmondal
süti beállítások módosítása