Magyarradar + klippremier! Chimpull: Csákány

2019.10.28. 11:00, Gaines

_dsc2639colorfinal16bit.jpg

A szegedi illetőségű, gimisekből álló, poppunkos ízeket is felvonultató indie rockot játszó Chimpull zenekar első, vidám és energikus klipdala a Recorderen debütál, ennek örömére ki is faggattuk őket múltjukról, jelenükről és jövőjükről Magyarradar rovatunkban. Premier!

Mikor alakult: 2018 tavasza

Hol alakult: Szeged

Tagok, hangszerek:  Ábrahám Levente (basszusgitár, ének), Kocsis Barnabás (dob), Kozma Miklós (ének, szintetizátor), Kovács Szilárd (gitár)

Stílus: Indie rock

Hatások: 30y, Supernem, Quimby, Kispál és a Borz, Heaven Street Seven, Red Hot Chili Peppers, Twenty One Pilots, The Kooks, Arctic Monkeys, Foo Fighters, AC/DC, Depeche Mode, Cage the Elephant, MGMT

Kiadó: Érdeklődni: 30/3427281

Történet: 1,5 éve úgy döntöttünk, hogy kezdünk valamit az unalmas életünkkel. Akkor már mindenkinek volt zenekaros tapasztalata, és a csillagok kedvező együttállása folytán megalapítottuk magunkat. Kezdetekben még csak hárman voltunk, később csatlakozott Miki a formációhoz.

20190803_155902colorfinal.jpg

Megjelenések: Na, ilyen eddig még nem volt.

Küldetés: Világbéke

Jövőkép: Hosszútávon

Mellékprojektek: Sikeresen érettségizni.

Szexepil: Játszottunk velük is :)

Legnagyobb eredmény, elismerés: Az, hogy a barátainknak és ráadásul még a szüleinknek is tetszik, amit csinálunk.

Legközelebbi koncert: november 29-én, Szegeden a Grand Cafe-ban a The Houdinis társaságában lesz egy klipvetítős koncertünk, illetve december 21-én Chimpull karácsonyi különkiadás a Milleniumban (Szeged)


A bemutatkozó klip a Csákány című szerzeményhez készült, a dalról így mesélt a zenekar: „A dalt Ábrahám Zsolttól kaptuk, aki a Heaven Street Seven gitárosa, és nem mellesleg Levi édesapja.  Az együttes alakulásakor mutatta, és nekünk egyből megtetszett. Azt mondta, hogy „Ezt akkor csináljuk végig a stúdiótól a klipig! Rocksuli indul!”  Épphogy 17 évesek voltunk, természetesen nem sokat tudhattunk arról, hogyan megy egy ilyen munka, így örültünk, hogy belevághattunk. Szegeden a GRIBEDLI Stúdióban dolgoztunk, a felvétel, a keverés és a mastering is Török Dénes hangmérnök munkája. Ez volt az első stúdiózásunk, az első klipforgatásunk, és a debütálásunk a nagyvilág felé! A dalt lendületes, fülbemászó és táncolható számnak szántuk, amelyhez a szürreális csavart a szöveg adja. Egy álomvilágot szerettünk volna teremteni a klipben. Így született meg a sztori, melyben egy másnapos srácot (Toltowitcz John Róbert) elcsábít egy álomlány (Kovács Panka), aki átviszi a saját világába, ahol végigbulizzák az estét, miközben egy plüssállat banda tolja a talpalávalót. Mióta a számon dolgozunk, a „csákányt láttam este” az átbulizott, át „kölyökpezsgőzött” este másnapjának a szinonimája lett a zenekari szlengünkben.”

A klip Szegeden forgott a Grand Caféban. „Nagy baráti összefogás és szervezés kellett, sok ember segített, és végül minden összejött a kétnapos fogatáshoz. Nagyon büszkék vagyunk, hogy egy tapasztalt filmes operatőrrel, Lovasi Zoltánnal dolgozhattunk, aki számunkra garancia volt a minőségre, ráadásul a velünk egykorú fia, Lovasi Kristóf is segített a fiatalos meglátásaival” – meséli a Chimpull. – „A koncepciót Ábrahám Zsolt és Lovasi Zoltán vetették fel, de sok spontán ötlet is született a munka közben. Dolgos, fárasztó két nap volt, de a fantasztikus és eredményes csapatmunka élménye mindent megért.” A klip Mazzag Izabella, a Színház és Filmművészeti Egyetem mesterszakos hallgatójának vágóasztalán kapta meg a végső formáját, és egy profi colorist, Marosán Tamás fényelte.


és akkor lássuk a bolondos, bulizós, jelmezes debütklipet, íme a Csákány:

Chimpull a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_3.jpg 

https://recorder.blog.hu/2019/10/28/klippremier_chimpull_csakany
Magyarradar + klippremier! Chimpull: Csákány
süti beállítások módosítása