Magyar képzőművész rendezte egy amerikai garázsrockzenekar klipjét

2020.11.04. 12:10, Gaines

osees_labrosse.png

December elején jön ki a kaliforniai Osees zenekar, korábbi nevén Thee Oh Sees, legújabb lemeze, idén már a harmadik, a remixeket tartalmazó Panther Rotate előfutáraként pedig klip készült a Scramble Experiment című számhoz, amit a francia-magyar képzőművész, illusztrátor, animátor, Labrosse Dániel rendezett. Ki is faggattuk róla.

Labrosse Dániel munkássága már ismerős lehet sokak számára, nemcsak hat önálló kiállításáról, hanem például a STRAND Fesztivál számára készített hatalmas, több száz mozaikkockából álló installációt is. Mint elmondta a Recordernek, régi vágya volt klipet rendezni, azon belül is az Osees számára; tavaly a zenekar egyik lemezéhez egy liverpooli ismerőse készített klipet, tőle sikerült megszerezni a csapat elérhetőségét. "Teljesen szabad kezet adtak: megbeszéltük a költségvetést, és azt mondták, a weboldalamon tetszett nekik egy metrós illusztrációm, lehetne-e a klipnek is földalattis tematikája. Három-négy hét alatt forgattuk le a klipet: egy hét volt a háttérfotózás a 3-as és 4-es metróban, utána pedig két-három hét az animálás."

A klip hangulatához és történetéhez még egy közös támpontot sikerült találni az Osees énekesével, mert kiderült, hogy mindketten szeretik a nyolcvanas évekbeli testhorrorokat, mint A légy vagy A dolog, a klipben így aztán egy animált, parazita szemétszörny veszi át az irányítást egy pórul járt járókelő teste fölött, majd a metróaluljáróban terrorizálja a többi utast, egyre vadabb formákat öltve.

Az Osees egyébként 1997 óta létező, elképesztően termékeny, pszichedelikus garázsrockot játszó zenekar, akik 2016-ig Thee Oh Sees néven futottak, ezt pár évig lerövidítették Oh Seesre, majd idén már Oseesként adtak ki három lemezt, a szeptemberben kiadott Protean Threatet, az októberi megjelenéső Metamorphosed című EP-t, decemberben pedig a Protean Threat remixlemezét, a Panther Rotate-et, melynek nyitódala a Scramble Experiment. Idén pont felléptek volna a Bánkitó Fesztiválon, de a koncertet meghiúsította a koronavírus.

Nézzük meg a pszichedelikus videót, és jó hír, hogy Labrosse ígérete szerint nem ez lesz az utolsó klip, amit látunk tőle:

https://recorder.blog.hu/2020/11/04/magyar_kepzomuvesz_rendezte_egy_amerikai_garazsrockzenekar_klipjet
Magyar képzőművész rendezte egy amerikai garázsrockzenekar klipjét
süti beállítások módosítása