Klippremier! Bulbs: Catch Me

2020.10.02. 13:00, Gaines

bulbs_2.jpg

Az elektropopos Bulbs duó immár nyolc éve építgeti lassan, fokozatosan, de annál tudatosabban életművét. A páros utoljára 2016-ban jelentkezett Seriously? EP-jével, majd idén év elején a Catch Me című dallal, amelyhez most tarkabarka, retro-nosztalgikus házibulis klip is készült. Máris mutatjuk!

A duót alkotó sógor-sógornő páros, azaz Szipszer Szabolcs és Kramer Veronika énekesnő bevallottan a skandináv elektronikus zene hűvös hatásaiból merítkezik, és ez természetesen nem azt jelenti, hogy a dalaik ridegek lennének, sőt, pont felerősödnek a belső érzelmi rétegek a jégcsap-atmoszférában. Igaz ez a legújabb szerzeményre, amely a duó elmondása szerint az elkerülhetetlen csalódást zenésíti meg, "meg kell ragadni a szerelem pillanatait, mert kódolva van az elmúlásuk, és a végén úgyis egyedül maradunk az együttlétben.A dal zenéje kezdetben a szöveggel összhangban lassú, gomolygó volt, majd idővel izgalmasabbnak tűnt a szomorkás éneket dinamikusabb közegbe helyezni. Így végül minden eredeti zenesávot lecseréltünk, mire kialakult a dal ismert változata.”

Catch Me klipjét Végh Andi fotós rendezte, hanyag eleganciával unatkozó, táncoló, cigiző, merengő, és olykor elpixelesedő fiatalok múlatják az időt egy házibuliban, inkább csak egymás mellett, mintsem valójában együtt, bár történnek meglepő egymásra találások is. A kliphez egyben a vintage ruhagyűjtő Végh új márkájának (VAADI) imázsfilmje is, plusz kliprendezői debütálása. Így mesélt a forgatás körülményeiről: "A klipforgatás kalandos és hosszú folyamat volt. A klip végleges felvételei a Hintalóban születtek meg, ahol forgatókönyv nélkül, spontán vettem fel jeleneteket Tamás Péterrel. Többször feladtam, hiszen autodidakta rendezőként, egyedül birkóztam meg a feladattal. Szerencsémre bekapcsolódtak barátok, ismerősök, pl. Fedor Ilona, aki sokat segített a forgatás alatt, vagy Stefánkovics Fanni, akinek használtam egy-két ruhadarabját a jelenetekben. A klip szereplői a szociális életemben megismert és kedvelt gigerlik, akik a hecc kedvéért vettek részt a forgatásban és önmagukat adták." A klipben feltűnik egyebek között Marschal RolandThe nobody elsesből, valamint Varga Zsuzsa.


lássuk is a vad tapéták és díszletek közé még vadabb jelmezekben megálmodott, szenvtelen vadulást, itt a Catch Me klipje:

Bulbs a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_163.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/10/02/klippremier_bulbs_catch_me
Klippremier! Bulbs: Catch Me
süti beállítások módosítása