Albumpremier! Lazarvs: Lazarvs

2020.09.21. 14:40, Gaines

lazarvs_boritokep_2.jpg

Lazarvs, avagy leánykori nevén Apey & The Pea, megjelentette új lemezét, a 2017-es HEX nagylemez folytatását. A Lazarvs címet viselő anyagról tavasszal már mutattunk egy színfalak mögé vezető videót, most viszont a teljes albumot meg lehet hallgatni, ráadásul Áron András "Apey" kommentárjaival. Premier!

lazarvs_albumcover_1.jpgA lemez megszületéséről így mesél nekünk a frontember: "Eddig minden lemezünkbe belefektettük az utolsó csepp energiáinkat is, de most azt hiszem, mindhármunk részéréről a maximumon túl teljesítettünk. Szerettünk volna egy kicsit eltérni a szokványos húzásainktól, miközben azért megőrizzük az eredeti Apey & the Pea DNS-t. Ez kereken a tizedik nagylemez a karrierem során, és őszintén szólva először történik meg az, hogy utólag nem szeretnék hozzányúlni egy milliméteréhez sem. Szeretnék óriási nagy köszönetet mondani Bánházi Gabikának, a zenekar mindenkori hangmérnökének, hogy létrehozta ezt a gyönyörű szörnyeteget, és végtelen türelemmel hallgatta végig az agymenéseimet a karantén alatt. Azt hiszem, hogy az elkövetkezendő télre, ami mindannyiunkra vár, ez a lemez kiváló kapaszkodó lesz a mindennapi szürkületben, és sötétségben. Szeretünk, imádunk titeket, és köszönjük, hogy velünk vagytok most is."

halljuk is rögtön a Lazarvs című új lemezt, majd Apey dalkommentárjait olvashatjátok:

IV. REBIRTH

2008-ban írtam ezt a számot egy Vörös Attilával való közös projekthez, ami végül valahogy elveszett egy régi hard drive-on. Amikor újra megtaláltam pár évvel ezelőtt, teljesen ledöbbentem, hogy ennél tökéletesebb lemezkezdést álmodni sem tudtam volna, a többiek is azonnal érezték, hogy ő az.

THE ORDER

Ő volt az első kísérleti nyúl. A nagy részét Makkossal ketten írtuk, nem igazán volt támpontunk még hogy merre is haladjunk, így nagyon izgalmas volt rajta dolgozni. Az eredeti munkacíme ’Exi’ volt, mint Exodus.

REAPING

Az írására nem emlékszem, de arra igen, hogy amikor hárman eljátszottuk a teremben, először lettünk úgy igazán izgatottak az új lemez kapcsán. Éreztük, hogy ez valami más lesz.

PIT.

Egy elképesztő Dürer kistermes Whores. koncert utáni másnapos állapotomban érkeztek a riffek a fejembe, ők voltak a fő hatás, és egy pár cigaretta. Viszonylag gyorsan összeraktuk együtt a teremben, az eredeti munkacíme amúgy Stubbornos volt.

apey_the_pea_photo_credit_bodnar_david.jpg
LAZARVS

A HEX megjelenése után pár hónappal írtam a fő riffet és a versszakot, talán ezen dolgoztunk a legtöbbet, leginkább a komplexitása és a hossza miatt, nem volt túl egyszerű összerakni a fejünkben, de nagyon élveztük a kihívást. Az Abraham/Judas családfához tartozik természetesen, imádom Zolika basszusfutamait a refrénben, azt hiszem tényleg egy új szintre emelte vele a számot, érdemes odafigyelni rá.

GODSLAYER

Tavaly nyár után vonultunk el számokat írni Orfűre, nem mellesleg az üres fesztivál területén volt alkalmunk eltölteni pár napot, ami egyszerre volt szürreális és gyönyörű. A domb tetején kaptunk egy kis faházat, ahol zajonghattunk, egyik este a semmiből érkezett a kezembe valahogy a fő riff, összenéztünk, és nagyjából 3 perccel később készen volt az egész.

SOLAR KING

Ő szintén a HEX megjelenése után sokáig csücsült a gépemen demo formában, de a szám zömét a teremben raktuk össze együtt. Azt hiszem, sokak kedvence lesz, élőben az egyik legszórakoztatóbb track az összes közül számunkra, csak hátradőlünk és élvezzük a riffeket.

I, EMPEROR

Szintén teljes egészében a teremben készült apránként, egy elég izgalmas tétel, tele új dolgokkal. Nagyon jó volt nézni, ahogyan felnő a szemünk láttára, majdnem be is könnyeztünk tőle, de aztán végeredményében csináltunk inkább egy felhozós cigarettát. Alig várjuk, hogy kipróbáljuk élőben, ott fog kibontakozni mindenkinek igazán.

VALHALLA

Az eredeti inspirációm erre a számra a brit Windhand nevű banda, mindig is nagyon tetszett, ahogyan ők használják a melódiákat, miközben megőrzik a hagyományos Sabbath hangulatvilágot. Amikor először végig játszottuk, éreztük, hogy valószínűleg ő lesz a következő zöld himnusz.

FROM FLESH

A Godslayer stúdió videóban erről már elmondtam mindent, a semmiből jött. Azt hiszem, sokan tudják, hogy óriási Sunn O))) rajongó vagyok, ez hallatszik is rajta. Ha fülesben hallgatom, minden egyes alkalommal megijedek, amikor bejönnek a többiek (nevet). Evidens lett volna a legvégére rakni, inkább azt szerettük volna, hogy mindenki szenvedje végig, amíg elér az utolsó számhoz.

WARMASTER

Ami a végső csapás, talán az egyik legmocsadékabb darabja a lemeznek. Méltó zárása a körnek.

a_tp_2020_credit_bodnar_david.jpg

nyitókép: Rockstar Magazin

fotók: Bodnár Dávid

Lazarvs a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_161.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/09/21/albumpremier_lazarvs_lazarvs
Albumpremier! Lazarvs: Lazarvs
süti beállítások módosítása