EP-premier! BRSK: Sway

2020.09.15. 09:30, Gaines

brsk_press.jpg

Betwixt pécsi underground dj-kollektívától az elmúlt években jó néhány kiadványt bemutattunk, az elektronikus zenei műhely házi producerei közül BRSK most először jelentkezik saját középlemezzel. A négy számos Swayen a future beatstől funk vokálhangmintákon át laza house groove-okig bólogathatunk. Premier!

sway_cover_1000x1000px.pngBRSK a BETWIXT 2014-es indulása óta a kollektíva aktív tagja, aki a DJ fellépések mellett 2017-ben a zeneírást is kóstolgatni kezdte. Elmondása szerint az autodidakta tanuláson túl képzettséget és szemléletet tekintve is óriási hatással volt rá a budapesti imPro School zenei producer képzése, amit 2018 tavaszán fejezett be. Neve feltűnt a BETWIXT eddigi mindhárom válogatáslemezén, illetve például az ELEVATED brigád idei év elején megjelent House Arrest válogatásán is. 

Stílusát érezhetően meghatározta a pár évvel ezelőtti, elsősorban a Soundcloud platformon tapasztalható future beats mozgalom, ami olyan, azóta világszerte ismert előadók munkásságában csúcsosodott ki, mint a kanadai Kaytranada és Pomo, vagy a los angelesi Soulection kiadónál megjelenő producerek, többek között Mr. Carmack vagy Jarreau Vandal.

Ez a hatás a Sway-en is visszaköszön: a nyitódal Taste címéhez hűen ízléses darab, letisztult szintikkel és finom textúrákkal. Az utána következő Do It Again house-osabbra veszi a figurát, funk elemeket is felvonultatva. A Free Churro tovább terel a tánctér felé, némi melankolikus felhangot is csempészve a képletbe, a 4U pedig fülbeszászó vokálfoszlányokkal ad kerek lezárást a közel negyed órás anyagnak. A háttérmunkálatok a BETWIXT megszokott párosát dicsérik: a masterelést Nagy Roland, a borítót Lugosi Tamás ‘Scham’ jegyezte.


halljuk tehát a swinges dobképletű, nyárias, hátradőlős atmoszférájú EP-t, íme a Sway:

BRSK a Facebookon

A Betwixt hivatalos oldala

Betwixt a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_52.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/09/15/ep-premier_brsk_sway
EP-premier! BRSK: Sway
süti beállítások módosítása