Mihez kezdjen egy metáldobos, ha elveszíti a hallását?

2020.09.10. 12:52, Gaines

soundofmetal.jpg

Még idén bemutatják a Sound Of Metal című független filmet, ami a címben szereplő kérdésre keresi a választ egy Star Warsból is ismert színész segítségével.

A tavalyi torontói filmfesztiválon pozitív kritikai visszhanggal bemutatott film főhőse egy Ruben nevű "punkmetál" dobos, aki egyben heroinfüggőségéből próbál kigyógyulni, amikor hirtelen elkezd megsüketülni. A barátnője és csapattársa ösztönzésére bekerül egy siket közösségbe, amelynek segítségével meg kell birkóznia a hallása elvesztésével, és vélhetőleg azzal is, hogy ne nyúljon újra a szerhez. A Sound Of Metal most kapott amerikai premierdátumot: november 20-án kerül a mozikba a tengerentúlon (eredetileg nyár végére tervezték), december negyedikén pedig felkerül az Amazon Premium streaming oldalára, tehát digitálisan is meg lehet majd szerezni.

A filmből a legtöbb kritika az intenzív hangkeverés mellett a főszereplőt játszó Riz Ahmed alakítását emelik ki, őt a legtöbben valószínűleg a Zsivány egyes című Star Wars-filmből ismerhetik, bár számos tévésorozatban és filmben találkozhattunk vele (Aznap éjjel, Venom, Éjjeli féreg). Zenei kötődéséről pedig már beszámoltunk egyszer, hiszen Riz MC néven már kamaszkora óta építgeti rapper pályafutását, szólóban és triójával is több lemezt, EP-t és mixtape-et hozott ki, legutóbb idén márciusban a The Long Goodbye címet viselő konceptalbumot, amiben az Egyesült Királyság dél-ázsiaiakhoz és a brit koronagyarmatokról érkezett bevándorlókhoz fűződő viszonyát járja körbe a Brexit és a szélsőjobb előretörésének fényében.

Sound Of Metalhoz előzetes még nem érkezett, viszont egy kedvcsináló videó igen, melyben Ahmeden kívül több siket vagy hallássérült szereplő is feltűnik a filmből, és megosztja jelnyelven gondolatait (a hallássérültek világnapja minden évben szeptember végére esik, ez is szerepet játszik a teaser videó debütálásában):

https://recorder.blog.hu/2020/09/10/mit_tehet_egy_metaldobos_ha_elvesziti_a_hallasat
Mihez kezdjen egy metáldobos, ha elveszíti a hallását?
süti beállítások módosítása