Itt a Hangfoglaló Program – Új digitális rádió: szeptembertől Beat

2020.09.10. 16:42, Recorder.hu

redl_adam.jpg

Szeptember 14-én, hétfőn indítja műsorait a digitális rádiózás legújabb hazai alternatívája, az NKA Hangfoglaló Program által is támogatott Beat. Mitől lesz más a Beat, mint a korábbi internetes rádiók? Rédl Ádám műsorvezetőt, podcastert, az új rádió vezetőjét kérdeztük.

Miben lehet más a Beat, mint a korábbi internetes rádiók?

A Beat több mint rádió, egy közösség. Zenészek és zeneszeretők összefogása. Digitális alternatíva mindenkinek, aki új zenékre vágyik, szívesen hallgat jó, ám periférián lévő dalokat, és kíváncsi a meghatározó kortárs alkotásokra. Célunk, hogy életvitelszerűen részei legyünk egymás napjainak, illetve létrehozzuk az oly régóta hiányolt zenei palettát, amit egyedi, minőségi, szakmai műsorokkal színezhetünk ki. Mindig szeretnénk nyitottak maradni és egyre több hallgatóval, bandával személyes és folyamatos párbeszédet kialakítani.

Milyen zenéket hallhatunk majd?

A Beat szlogenje: “Az ütős alternatíva”. Szeretnénk alternatívát biztosítani azoknak, akiknek elegük lett az unalomig ismételt dalokból. Fontos, hogy teret biztosítsunk fiatal tehetségeknek. Miközben meggyőződésünk, hogy az ismertebb előadóknak is rengeteg olyan gyöngyszem van a tarsolyukban, amiket az általános szerkesztési elvek miatt kevesen ismerhettek meg. Szeretnénk lehetőséget adni a hazai zenészeknek, külföldi zenékből pedig olyanokat játszani, amik inspirálhatják, motiválhatják a hazai muzsikusokat.

Kikből áll a csapat?

Az első hónapban a zenei szerkesztőké a főszerep, a szeptember a számunkra hangsúlyos zenei szövet kialakításáé. Azért szánunk erre egy hónapot mindenki füle hallatára, mert azt szeretnénk, ha a professzionális szakmai szerkesztői elvek mellett a közösségi igény is formálná az adót. A saját tartalmi elemek, műsorok októberben indulnak. A teljes csapat hamarosan a www.beatradiohungary.hu weboldalról lesz megismerhető.

Miért érzed sajátodnak ezt a projektet?

Anno a Rock Fm műsorvezetőjeként, az utóbbi években pedig a Hangpróba podcast házigazdájaként folyamatosan zenészek között vagyok. Az elmúlt években több mint ötszáz zenésszel készítettem beszélgetést. Méltatlanul kevés lehetőséget látok a legjobbakkal való találkozásra és párbeszédre. Az NKA Hangfoglaló Programnak köszönhetően építhetünk egy platformot, amivel a zenészeknek segíthetünk, a zenekedvelőknek alternatívát hozhatunk és reményeim szerint együtt egy előremutató új közösséget építhetünk.

Hol lesz elérhető a Beat?

A www.beatradiohungary.hu weboldalán és a NKA Hangfoglaló Program felületein, van saját Facebook-oldalunk és hamarosan egy saját fejlesztésű alkalmazással is előrukkolunk.

beat650.jpg

cikksorozat a Hangfoglaló Program együttműködésével készül

https://recorder.blog.hu/2020/09/10/itt_a_hangfoglalo_program_uj_digitalis_radio_szeptembertol_beat
Itt a Hangfoglaló Program – Új digitális rádió: szeptembertől Beat
süti beállítások módosítása