Klip- és dalpremier! Szőke Klán: Merengek a mostban

2020.09.04. 09:00, Gaines

szokeklan.png

Szőke Gáspárt, alias Gazsit a Recorder olvasói jól ismerhetik a Gazsi Rap Show MC-jeként. A képzőművész-rapper most új projekttel mutatkozik be, testvérével, Szőke Mátyással családi rapalbumot állít össze, melynek beharangozója a filosz-trapes Merengek a mostban, amihez rögtön klipet is kapunk. Premier!

Gazsi a tavaly megjelent Rap Show Album és az Aesztetikkel közös Körök EP után új felállásban kezdett új szövegeinek feldolgozásába, amihez testvérével fogott egy családi album elkészítéséhez. Szőke Mátyásnak (D.O.N.G. AKA Alfred Bitchcock AKA Nymphobeats) már több alapot köszönhet, az első Gazsi Rap Show albumról, az AAUEVK-ról az Egyedül vagyok, mint az ujjam, a Sorozatgyilkos naplója, a Szomorú lányokat, a Munkakerülő Munkadal, és a Prevenciós szám című dalokban, illetve a Rap Show albumról a Csak Lövök 2. és a Jézusi Korban számokban közreműködött.

Gazsi így mesélt a projektről: "Mivel adta magát, ezért a projektet Szőke Klánnak neveztük el. Érdekes információ, hogy a Szőke Klán első felállása képzőművészeti társulás volt; szobrász testvéremmel Szőke Péterrel és benne volt a névrokon fradi-sas szobrász Szőke Gábor Miklós is. Végül három kiállításunk volt, egyik a kultikus Roham bárban, a szintén kultikus Boulevard és Brezsnyev galériában, illetve a Ferencvárosi Pincegalériában. Mivel a Szőke Klántól nem áll távol az összművészet és alapból reneszánsz emberek vagyunk, így profilba illő a hiphop-trap projekt is."

A készülő album címe Szőke Klán lesz, "maga a projekt nagyon személyes, mély, néhol társadalomkritikus, illetve foglalkozik olyan társadalmi toposzokkal, mint a család, környezetvédelem, illetve a művész-lét. Bár a zenei része kortárs trap, de pop vonalnál sokkal színesebb vonalat visz, ugyanígy a szövegvilág is inkább storytelling, úgymond kontent-trap" - fogalmaz Gazsi.

Az első beharangozóhoz klip is született, a rapper erről is megosztott néhány gondolatot: "A Merengek a Mostban arról szól, mint a címe is mutatja, egyfajta merengés a világon a moston, az embereken, a léten, amelyre voltak eddig is példák az előző kiadványokon, de ilyen módon még nem voltak kontextusba állítva. A klipet a karantén elején forgattam egy tablet segítségével, ezért egyszereplős, vagyis kétszereplős, mert megjelenik benne Samu kutya is. A történet nem túl bonyolult, azokat a cselekményeket mutatja be dokumentarista módon, amelyek a napom során  történtek velem, illetve amivel foglalkoztam."


lássuk tehát a Szőke Klán bemutatkozó dalát, íme a Merengés a mostban:

Gazsi a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_48.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/09/04/klippremier_szoke_klan_merengek_a_mostban
Klip- és dalpremier! Szőke Klán: Merengek a mostban
süti beállítások módosítása