EP-premier! Eszkimó: Eszkimó

2020.09.01. 18:03, Gaines

eszkimo-zenekar-fekvo.jpg

A hivatalosan, jelenlegi felállásában és nevével idén létrejött győri Eszkimó zenekar debütáló klipjét januárban mutattuk be, azóta még egy karanténsession és egy új dal látott napvilágot tőlük, amely már a most érkező, cím nélküli EP előfutára volt. Halljuk!

eszkimo-3000x3000-cover_1.jpgCsatatér és a Csillagtalan mellett még két számot felölelő anyag a trió első nagyobb lélegzetű kiadványa. Az első klipes dal és a kislemez megjelenése között fél év telt el, ennek okairól a zenekar énekese, Szilágyi Balázs mesélt: "Erős évkezdésünk volt; kijött a debütáló klipünk, ami szép nézettséget ért el azóta, aztán a bemutatkozó koncert az Elefánt társaságában, ami szintén nagyon sikeres volt, majd beválogatták a zenekart a Fishing On Orfű és a Fülesbagoly országos tehetségkeresők döntőjébe. Ezt szerettük volna tovább fokozni egy áprilisi EP megjelenéssel, de a márciusban kialakult vírushelyzet miatt ezt nem tudtuk meglépni. A felvételek nagy része már március elején elkészült, majd jött a korona és hónapokig nem találkozhattunk, aztán pedig már inkább az őszi szezonhoz volt érdemes kötni a megjelenést."

a lemezbemutató koncert szeptember 26-án lesz Győrben, a Rómer házban, Facebook-esemény

hallgassuk is meg az Eszkimó bemutatkozó EP-jét, melynek dalaihoz a zenekar külön-külön is fűzött kommentárt:

"A dalszövegek eléggé allegorikusak, költőik képekből összefűzött, zanzásított, képzeletbeli filmdrámák - vagy csak jelenetek. /Ehhez a mondathoz ajánlatos hozzáképzelni Laár András, a Költő karakterének hanghordozását és máris sokkal emészthetőbb. Na szóval... /

Hurrikán

A reptéren, szalagon hagyott csomag megunja a köröket és beleugrik egy éppen arra tomboló hurrikánba. Nem!
Természetesen az összes szereplő behelyettesíthető; a reptér, a csomag, a hurrikán, de még a gravitáció is, amúgy a továbblépésről szól.

Pasztell

A hétköznapok monotonitásából kitörni vágyást próbálja megfogalmazni a dal és azt, hogy minél távolabbról/magasabbról nézünk az életünkre, annál inkább megláthatjuk a hibáinkat és ha ezeket felismerjük, van sanszunk átrajzolni. Egy jó magas fát mindenkinek!

Csillagtalan

Ilyesmi lehet a magány egy hajótörött szemszögéből, amikor hosszú küzdelem után végül feladja, majd megszokottá, aztán természetessé válik ez az állapot, és ha végül megérkezik a segítség, inkább elbújik a fák között. Ja, hogy a klipben meg űrhajó van?!

Csatatér

Megrekedtség, sehova sem tartó állapot, végtelen várakozás. Sokan vagyunk így néha és ha fogytán a türelem, könnyen tévútra vihet a irányjelzőnk.

Eszkimó a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_155.jpg

Címkék: eszkimó ep ep-premier
https://recorder.blog.hu/2020/09/01/ep-premier_eszkimo_eszkimo
EP-premier! Eszkimó: Eszkimó
süti beállítások módosítása