"És Jancsi se komcsi, oké?" – Megjött Bobafett legújabb lemeze!

2020.09.01. 09:09, Gaines

bobafett.jpg

Két éve kaptunk utoljára nagyobb lélegzetű kiadványt Bobafettől, Kotorszky című albumon több évnyi hanghordozóra nem került dal kapott helyet vinylen és CD-n. Most pedig itt a folytatás, szintén a Trottel Recordsnál jelenik meg a HC-rapper legújabb kazettacédébakelitlemeze, a 7, amiről mutatunk is két dalt.

bobafett7front.jpgMint az a szeptember elsején megjelenő lemez számmisztikában dús intrójában elhangzik, azért 7 lett a címe (egyebek között), mert ez a hetedik olyan korong, amin Bobafett szövegel, huszonhét évvel a G.O.D. duó Illegális dolgokja után. A kilenc számos anyagon az elmúlt két évben született szerzemények szerepelnek, amelyeket az Izraelben élő rapper szokásos közreműködői (Szárnyasfejvadász, Atrow, Vasmájember, Csubi) zenei alapjaira vett fel. Néhány dal már napvilágot látott ezek közül a Kotorszky óta, például a szélsőjobbos és/vagy kormánypárti gyűlölködés tömény, hétperces, egy ponton még reggeatont is bevető himnusza, A nemzeti paradoxonista szekta közveszélyes hívei; vagy a tacskókat dicsőítő, funkrockos alapú Pszihó kópékA többi számban váltakoznak a politikus szövegek (a múltból értetlenkedik például Kádár János, míg az Utópija diszkó savas nyitányból vezet le vágyott és elérhetetlennek tűnő jövőképet) és könnyedebb lazulások, mint a funk hangmintákkal díszített Peppino, az originál nyíregyházi duóról-duóval nosztalgiázó, Beastie Boysos A G.O.D. története, vagy a spanyolosan lezser Kenumero.

BOBAFETT ITT MESÉLT NEKÜNK A POLITIKA ÉS ZENE VISZONYÁRÓL

a vinylen és cédén is megrendelhető a Trotteltől, valamint streaming oldalakon is megtalálható, most pedig halljuk az intrót, és a nemzeti érzelműség történelmi önellentmondásait körbejáró K.O. Korszak Kontrasztot:

Bobafett a Facebookon 

https://recorder.blog.hu/2020/09/01/_es_jancsi_se_komcsi_oke_megjott_bobafett_legujabb_lemeze
"És Jancsi se komcsi, oké?" – Megjött Bobafett legújabb lemeze!
süti beállítások módosítása