Klippremier! RÓQA x Call Me Unique: Majestic

2020.08.28. 16:00, Gaines

unique_majestic3.jpg

A Solqlap Budapestből és a Slow Village-ből ONE-AB néven ismert Őrsi András szólóprojektje, a RÓQA három évvel ezelőtt jelent meg a Magyarradarunkon, még akkor kihozott egy Tinkkel közös EP-t (Malom), idén ősszel pedig érkezik a projekt debütáló EP-je. A 2.0 című anyagról most a Majestic című klipdal mutatkozik be a Recorderen. Premier!

A Majestic, akárcsak az első beharangozóként kiadott címadó dal, a Manchesterben született, Birminghamben nevelkedett énekes-dalszerző-gitáros Call Me Unique-kal közösen született meg. Sőt, az évek óta tartó, kollabok és közös koncertek által megelőzött baráti és munkakapcsolat közös gyümölcse lesz a német Conjuct Recordsnál megjelenő, komplett EP, hiszen végül mind az öt számot együtt vették fel. A dalok általában egy-egy lemezről mintázott hangfoszlányból indultak ki, amik koszos dobokkal, analóg szintetizátorokkal rétegezve leginkább a neo soul és a trip-hop stílusjegyeit hordozzák magukon, de egy táncosabb house-os track is helyet kap majd a korongon.

A soulos alaphangulatot megbolondító Majesticről így mesél nekünk Őrsi András: "A Majestic hangzását tekintve egy érdekes hibrid, produkciós szempontból több stílus egy-egy elemét tartalmazza, amikből egy érdekes, mégis természetes hatást keltő elegy születik. Tört és egyenesebb ritmusok, széttekert hangminták, éteri szintetizátorok, nehéz basszus ad keretet a tartalomnak. Ami miatt különösen közel áll a szívemhez, hogy Unique rappel is benne, amire nehéz rávenni, de ha sikerül mindig sokat ad a trackhez."

ro_qa2_ph_kiss_orsolya.jpg

Az énekesnő/MC pedig ezt teszi hozzá: "A dal bemutatja a világhoz való viszonyulásomat, ami kihat az engem körbevevő emberekre és saját magamra is. A Majestic ebben úgy helyezkedik el, hogy a szeretet elemeiről, valamint különféle mélységeiről szól és megmutatja, hogy ez az érzés egyszerre lehet erős magad és mások irányába is.  Tulajdonképpen ez egy szerelmes szám, ami üzenetét tekintve az univerzumnak szól, ahol a dal kézenfog és megmutatja neked a holdat, a csillagokat, csakúgy mint a szerelmedet és a barátodat is az közösen felfedezett úton."

unique_majestic1.jpg

A dalhoz videó is készült, amely egy szerelem testiségen keresztül (is) ábrázolt történetét beszéli el az első egymásra pillantástól a felhevült lángoláson át az elhidegülésig. A klipet a Peter Riviera kollektíva készítette, Regős Ábel rendezte és Bálint Dániel fényképezte. "A klip technikai értelemben fölöttébb eklektikus: hét teljesen eltérő eszközre rögzült a nyersanyag. Az archaikus, analóg technikáktól, egészen az iPhone kameráig terjed a skála.  A koncepció, is ebből következik: miképpen szervesíti a heterogén rögzítéstechnikákat a forma és a cselekmény" - mondták az alkotók.


Lássuk-halljuk tehát az ősszel érkező EP új klipdalát, íme a Majestic:


RÓQA a Facebookon

Call Me Unique a Facebookon

fotó: Kiss Orsolya

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_154.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/08/28/klippremier_roqa_x_call_me_unique_majestic
Klippremier! RÓQA x Call Me Unique: Majestic
süti beállítások módosítása