Befordulós hangulatban vezeti fel új lemezét a Deftones

2020.08.21. 11:31, Gaines

deftlnes.jpg

A sacramentói Deftones az ezredforduló körüli nu metal hullám nagy túlélője, aki azóta is minden lemezével be tudta bizonyítani, hogy a rájuk jellemző stíluskeveréssel frissen tudják tartani zenéjüket. A csapat négy évvel Gore című albumuk után idén jelentkezik új sorlemezzel, az Ohms címadó dala már meg is hallgatható.

A Deftones 20 évvel csúcslemezük, a White Pony után jön ki szám szerint kilencedik LP-jével, amelyet már rejtélyes üzenetekkel is megelőlegeztek. Az Ohms szeptember 25-én érkezik, és újból a White Pony és a 2003-as Deftones lemez producerével, Terry Date-tel dolgoztak rajta; a stúdiómunka nagy része már a járvány előtt lezajlott, a keverést viszont távban végezték. A tíz számos lemez első beharangozója a címadó, egyben albumzáró Ohms, amihez sötét, apokaliptikus képekkel operáló klip is készült, maga a dal nyers, lényegre törő, melankolikus hangvételű shoegaze-metál, alább meg is lehet győződni róla, milyen.

ITT VETTÜK ÁT A DEFTONES KARRIERJÉNEK ELSŐ KÉT ÉVTIZEDÉT

Nem ez lesz egyébként idén az egyetlen Deftones-kiadvány, a White Pony 20 éves jubileumát remixlemezzel ünneplik meg, a Black Stallion című LP-n minden dalt más elektronikus zenei producer vesz kezelésbe, DJ Shadow részvételét például már meg is erősítették.

a számlista:

01 “Genesis”
02 “Ceremony”
03 “Urantia”
04 “Errorr”
05 “The Spell Of Mathematics”
06 “Pompeji”
07 This Link Is Dead”
08 “Radiant City”
09 “Headless”
10 “Ohms”

a borító:

deftones_ohms.jpeg

Címkék: lemez deftones
https://recorder.blog.hu/2020/08/21/befordulos_hangulatban_vezeti_fel_uj_lemezet_a_deftones
Befordulós hangulatban vezeti fel új lemezét a Deftones
süti beállítások módosítása