Albumpremier! MADMIKE: Are You A Dreamer?

2020.07.11. 11:00, Gaines

madmike_group_web_2.jpg

A szörfrockot punkkal és stonerrel is vegyítő MADMIKE tavaly mutatkozott be Ocean Of Sound című első lemezével, a folytatás pedig még szélesebbre nyitja az amúgy is sokszínű stíluskavalkádot: az Are You A Dreamer? című konceptalbum a Recorderen hallható először. Premier!

madmike_are_you_a_dreamer_cover.jpgA kilenc dalt tartalmazó lemez egy ember bolyongását, rémálmait meséli el az éjszakában, ezt szimbolizálja a Szinvai Dániel által készített borító is a farkassal, ami egyben a kabalája is lett a lemeznek.  A számok közül a Daydreaming és a Memory Lane már megjelent beharangozóként, a másik hetet idén januárban rögzítették az Origo Stúdióban. A felvételek keverésével az Esti Kornélból is ismerős Lázár Domokost bízta meg a zenekar, a munka a karanténidőszakban teljesen online zajlott, "többsoros üzeneteket váltva Dodival a verziók között. Külön megköszönnénk barátainknak: Iklódi Tominak a gitárt és az első napi hangmérnökösködést, valamint Gyarmati Balázsnak a Fender ’51-es preckót és a pedálokat."

A zenekar egyesével is kommentálta nekünk a dalokat:

Dreamcatcher:

Egy pszeudo-ima az éjszakához. Saját magadat biztatod, hogy minden rendben lesz. A keményebb szinti részeket ellensúlyozzák az énekmentes refrének, de a végén felpörögnek az események.

Good Night:

A kialvatlanság sokkal vonzóbbá teszi az éjszakát, így itt a „Good night” kifejezés elveszti eredeti értelmét. Nyilván ez egy Homme-age, ha értitek a célzást.

Fuzzy Dreams:

Talán hangzásában ez áll a legközelebb az Ocean of Sounds-hoz, de itt már keményebben kísérleteztünk a dalszerkezettel és a szintik is visszatérnek.

Lullaby:

Óda a szerelmedhez, 5/4, acid-szintik, stadionos kiállás.

Black Burger

Kifejezetten érdekel minket mostanában a postpunk, de itt adtunk neki egy csavart ezzel a grúvos bassline-nal. A szövegre vonatkozóan elmondhatjuk, hogy a legtöbb embernek volt már egy olyan pillanata az életében, hogy gyorskaját zabált reggel 5-kor valahol.

Memory Lane

A klipes dalunk volt, talán nem annyira képviseli az album egészét, de attól még szeretjük.

Are You A Dreamer?

Hosszas gondolkodás után lett ez az album címe is. A dalt magát egy jam alatt raktuk össze, el is engedtük a metálgyeplőt.

Daydreaming

Még single-ként jelent meg idén, de azért kicsit gatyába ráztuk a mixet, hogy jól szóljon a többi dal mellett.

Sun Is Up

Ez az a jelenet, amikor hajnalban félrészegen sétálsz az utcán mindeközben nagy megfejtésekkel fárasztod a többieket, de a nap végül betakar és lehunyhatod a szemed.


a lemezbemutató koncert július 22-én lesz a Pontoonban, előzenekar a Black Muerte Club, Facebook-esemény


és akkor halljuk a lazán szorongó - vagy szorongva laza - új nagylemezt, álmodozóknak és álmatlanoknak:

MADMIKE a Facebookon

fotó: Bikali Sándor

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_143.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/07/11/albumpremier_madmike_are_you_a_dreamer
Albumpremier! MADMIKE: Are You A Dreamer?
süti beállítások módosítása