Nézzünk gyilkos háziasszonyokat, meggyilkolt sztárokat és kígyós szektát! – Film7

2020.05.04. 17:15, Gaines

deadtome.jpg

A koronavírus idején, a mozik bezárásával még nagyobb hangsúly helyeződik az otthoni film- és sorozatnézésre, amihez jó néhány streaming platform szolgáltat hétről hétre tartalmakat. A rovatunkban az HBO GO és a Netflix újdonságai közül szemezgetünk, időnként némi VOD (video-on-demand) opcióval kiegészítve a palettát.

HBO GO

Natalie Wood: Mi marad hátra (2020)
bemutató: május 6.

Közel negyven éve mennek a találgatások Natalie Wood tragikus halála kapcsán, ami Hollywood egyik legendás és rejtélyes, összeesküvés-elméletek által övezett bulvársztorija. Az ötvenes-hatvanas évek sztárja, a Haragban a világgal és a West Side Story főszereplője 1981-ben, negyvenhárom évesen vízbe fulladt, amikor a kaliforniai Catalina szigete mellett hajókázott férjével, Robert Wagnerrel, aktuális filmbéli partnerével, Christopher Walkennel, és a hajóskapitánnyal. A haláleset körülményei azóta is zavarosak, Wood testén például zúzódásokat találtak, és a rendőrség még 2018-ban is gyanúsítottként nevezte meg Wagnert az ügyben. Quentin Tarantino egy emlékezetes és nagy vitákat kiváltó jelenetben meg is idézte az esetet a Volt egyszer... egy Hollywoodban Brad Pitt karakterével. Ettől a dokumentumfilmtől senki nem számítson válaszokra, de a színésznő életének és karrierjének áttekintése mellett nem kevés szó esik a haláláról is, és Wood lánya, Natasha Gregson Wagner (szintén színész) meginterjúvolja mostohaapját, aki tehát kamera előtt mondja el a verzióját a végzetes estéről.

Azok, kik követik (2019)
bemutató: május 10.

Nagy keletje van az Észak-Amerika szívében, hegyvidéki erdők mélyén lévő kis közösségekről szóló, rendszerint thriller vagy krimi műfajába tartozó független filmeknek és sorozatoknak, gondoljunk csak az Ozarkra és A törvény emberére, vagy a Jennifer Lawrence üstökösszerű sztárságát elindító A hallgatás törvényére. Az Azok, kik követik mindezt nyakon önti még egy nagy adag vallásossággal, és még nagyobb adag kígyóval, a tavalyi Sundance-en bemutatott film ugyanis egy kígyókkal térítő gyülekezetben játszódik, innen próbál kiszakadni a prédikátor lánya. Aki tehát hüllőfóbiában szenved, az messziről kerülje a filmet, mások viszont egy kellemesen borzongató és nyomasztó drámán keresztül nyerhetnek betekintést egy világtól elzárt, meredek rituálékban részt vevő közösség életébe. Plusz pont a casting: a fő prédikátort a sármos déli gonosztevőkre szakosodott Walton Goggins alakítja, és fontos szerepet játszik az Éretlenségi című filmben és az Unbelievable című sorozatban remeklő Kaitlyn Dever - érdekesség, hogy ők ketten összezördültek már a fent említett A törvény nevében második évadában.

NETFLIX

Halott vagy (2. évad)
bemutató: május 8.

Visszatér a Netflix tavaly májusban debütált komikus thriller sorozata, a Halott vagy (Dead To Me). Az első évad két háziasszony barátságára fókuszált, akikben az a közös, hogy a sorozat kezdete előtt nem sokkal özvegyültek meg, és eléggé máshogy kezelik a gyászukat; egymásra találásukat kissé bonyolítja, hogy egyikük felelős a másik volt férjének haláláért, amit természetesen eltitkol. A sötét titkok csak tovább gyarapodnak a második évadra, az előző szezon fináléjában ugyanis újabb erőszakos haláleset történik az egyik nő hathatós közreműködésével, és a barátnők a hulla eltakarításától kezdve az FBI szaglászásáig számtalan új problémával kénytelenek hadakozni. A sorozat ezek alapján mélynyomasztásnak tűnik, pedig nem az, kifejezetten erős a fekete humora, és a két főhőst játszó Christina Applegate és Linda Cardellini is brillíroznak a drámai és humoros elemek vegyítésében.

The Eddy (1. évad)
bemutató: május 8.

Új sorozat a Netflixen! Jó, ez önmagában még nem nagy hír, minden héten kapunk két-három újonc sorozatot a streaming szolgáltatótól, de a The Eddy mögött álló névsor igencsak impozáns. Az alkotó a brit tévé veteránja, Jack Thorne, aki legutóbb az HBO és BBC koprodukcióját, Az Úr sötét anyagait vezényelte le, mellette pedig magára vállalta az első két rész rendezését Damien Chazelle, aki Oscar-díjat nyert a Kaliforniai álomért, és neki köszönhetjük a Whiplasht és a Holdraszállós Az első embert is. (A további rendezők között a Cannes-ban elsőfilmeseknek járó Arany Kamera díjjal jutalmazott Houda Benyaminát is megtaláljuk.) A sorozat témája a jazz, úgyhogy a Ryan Gosling Kaliforniai álombeli lelkendezésén élcelődők készülődhetnek is gúnyos megjegyzéseikkel, mert jó sok szereplő fog zenéről beszélni, zenélni, meg zenéről álmodozni, ráadásul hol máshol, mint Párizsban. A sorozathoz Glen Ballard hangmérnök-producer szerzett új dalokat (ő dolgozott egyebek közt Alanis Morissette, Katy Perry és Michael Jackson lemezein is), a művészetért szépen szenvedő főhősöket pedig André Holland és a Hidegháború csodás torkú dívája, Joanna Kulig keltik életre.

https://recorder.blog.hu/2020/05/04/nezzunk_gyilkos_haziasszonyokat_meggyilkolt_sztarokat_es_kigyos_szektat_film7
Nézzünk gyilkos háziasszonyokat, meggyilkolt sztárokat és kígyós szektát! – Film7
süti beállítások módosítása