EP-premier! Tildæ: Notes

2020.05.02. 17:00, Gaines

tildae.jpg

Tildæ 22 éves dalszerző-szövegíró, debütáló ötszámos EP-jén Zomblaze pakolta fel az ütemeket. Az érzékeny soulos-r&b-s bemutatkozás nálunk hallható először. Premier!

album.pngNotes című kiadvány az ASAN Budapest gondozásában jelenik meg, a kollektíva 2014 óta nyújt platformot underground elektronikai és instrumentális hiphop lemezeknek. A törtütemek és basszuszenék iránt elhivatott társaság alapító tagja, egyben producer Zomblaze 2019 decemberében ismerte meg Tildæ-t egy jókor, jó helyre leadott pendrive-nak köszönhetően. Azonnal el is kezdték a közös munkát, és másfél hónap alatt elkészült nyolc-tíz demófelvétel. A Zomblaze által komponált alapok mellé Tildæ is hozott néhány dalt: a Temporary Love szinte teljes egészében egy telefonos alkalmazással készült még korábban. Néhány dalban Bécsy Bence gitáros is közreműködik. A közös felvételekből most ötöt tárnak a nagyközönség elé, de a közeljövőben ezt még további új dalok követik majd. Az EP a Bandcampen a legjobb minőségben, ingyen elérhető, illetve ott lehet támogatni az ASAN-t, de minden streaming platformon elérhető.

ne is szaporítsuk a szót, következzen a szellős r&b-s-downtempós alapokon nyugvó, az érzékeny soulos ének finom apróságait előtérbe helyező debütlemez, a Notes:

Asan Budapest a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_25.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/05/02/ep-premier_tild_notes
EP-premier! Tildæ: Notes
süti beállítások módosítása