Remixlemezpremier! Kerekes Band: Calmdowner

2020.04.27. 15:00, Gaines

kerekes_band_2019-a-web.jpg

Tavaly nyáron feldolgozáslemezzel jelentkezett Kerekes Band, amelyen a Foo Fighterst és a Daft Punkot is saját stílusukra hangszerelték, most viszont másra bízták, hogy az ő dalaikat álmodja újra, méghozzá a mostani feszült helyzeten javítandó, lounge remixek formájában. Premier!

kerekes_forteba_calmdowner_cover.jpgNem ez amúgy az idén 25 éves Kerekes Band első remixalbuma, 2018-ban a Commodore 64 hangzásvilágához illeszkedő chiptune-anyagot adtak ki. A Calmdower című, otthonmaradós lounge remixlemezt Dobrocsi Krisztián Fortebával készítették el (az alábbi képen), a zenekar 2013-ban ismerkedett meg a hazai elektronikus zene ismert figurájával, aki évtizedes múlttal bír a deep- és techhouse szcénában, és a lounge-ambient zene lassabb, dallamosabb zenei világaiban is.

"Hirdettünk egy remix versenyt a Fábián Julival készült közös dalunkra, a Waiting for the Sunshine-ra, amire közel 30 remixer jelentkezett. Nagyon sok jó remix készült, de hozzánk Fortebáé állt a legközelebb. Azóta tart a barátság, ennek köszönhető ez a mostani ötszámos kislemez is. A Waiting for the Sunshine az egyetlen nem lounge stílusú dal a lemezen, de nem is lehetne aktuálisabb. Mindannyian nagyon várjuk már, hogy végre kisüssön a nap, és újra a régi életünket éljük” – emeli ki Fehér Viktor, a zenekar dobosa.

forteba.jpg

"Zenészként úgy érezzük, hogy a lelki egészség ugyanolyan fontos, mint a testi. Az egészségügyi dolgozók és a hatóságok mindent megtesznek a testi épségünkért, mi zenészek talán tudunk valamit tenni a lelki egészségért. Ez az album azoknak szól, akik a szellemi békéjüket akarják kicsit helyreállítani ezekben a nehéz időkben: bezártság, vírustól való félelem, bizonytalan jövő. A zene szerencsére segítheti a kiszakadást néhány percre ebből az egészből, ami most van. Úgy érezzük, hogy egy kicsit le kell lassulnunk. Nemcsak nekünk, mindenkinek. Le kell dőlni a kanapéra, olvasni, zenét hallgatni, lazítani, és átértékelni az emberi kapcsolatainkat. Hogy amikor lemegy ez az egész, újra tudjunk örülni az olyan egyszerű dolgoknak is, minthogy szabadon elmehetünk egy koncertre" – teszi még hozzá a zenekar.


a Kerekes Band 25 éves jubileum koncertje a tervek szerint november 14-én lesz az UP Újpesti Rendezvénytérben


és akkor halljuk a Kerekes Band + Forteba Calmdowner (Stay Sofa King Home) remixeit:

Kerekes band a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_127.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/04/27/remixlemezpremier_kerekes_band_calmdowner
Remixlemezpremier! Kerekes Band: Calmdowner
süti beállítások módosítása