Magyarradar + dalpremier – Cataflamingo: Kilincs

2020.04.26. 15:00, Gaines

cataflamingo.JPG

A 2017-es alapítású, budapesti székhelyű Cataflamingo a magyaralter hagyományba illeszkedik, de nem ragad le egyetlen zsánernél, stílusnál vagy hangszerelésnél. Bemutatkozásukat egy új kislemez beharangozójával egyben prezentáljuk.

Mikor alakult: 2017 november

Hol alakult: 
Budapest, Köztelek utca

Tagok, hangszerek: Csiki Áron
- ének, basszusgitár, Csizmár Zsolt - gitár, Dósa-Bugner Botond - dob, Endrei Balázs - gitár

Stílus: A magyaralter hagyomány az, amibe a jelenleg leginkább illeszkedünk, de célunk a műfaji meghatározásokat meghaladni.

Hatások: 

Radiohead, trAnzKaPHka, Lovelace

Kispál és a Borz, John Coltrane, Kanye West

Red Hot Chili Peppers, Mastodon, Mark Guiliana

Led Zeppelin, Portico Quartet, Robben Ford

Kiadó:
nincs

Történet: Középiskolás baráti társaság voltunk, amikor először elkezdtünk free jazz improvizációkat és az  L.A. Womant játszani. A zenei érdeklődésünk azóta is nagyon szerteágazó, de szerencsére mindenki tud nyitottan és tisztelettel állni a másik ötletéhez. A felsorolt előadókon felül elsősorban egymást inspiráljuk, egymást kihívás elé állítva, egymásból merítve írunk dalokat, amiknek legfontosabb tulajdonsága, hogy önmagukhoz híveknek kell lenniük. Szeretünk vendégzenészekkel is együtt dolgozni, jelenleg Csordás Zitával (Mayberian Sansküllots) kezdtünk bele egy közös dalírási folyamatba.

Megjelenések: Ködvirág EP (2019), #C1AD1E EP (2020)

Küldetés: Spontán extázis kiváltása a hallgatóban.

Jövőkép: Igényes nagyszínpados produkcióvá szeretnénk válni körülbelül öt éven belül.

Mellékprojektek: Áronnak lesz egy electro szakítós lemeze, ha egyszer átjön és felrakom a laptopjára az Abletont.

Szexepil: öt negyed

Legnagyobb eredmény, elismerés:
A 2020-as Kikeltetőben a Universal 550.000 forintos klipfelvételi támogatással veregetett a vállunkon, nagyon jól esik, köszönjük még egyszer!

Közeljövőbeli tervek: Hamarosan megjelenik a házi készítésű kislemezünk, amiről az első single-t már meg is lehet alább hallgatni. A lemezzel egy sorozatot indítunk el, aminek lényege, hogy még nem, vagy már megjelent dalainkat dolgozzuk fel, az eredetitől eltérő formában. Az anyag történetében persze szerepet játszik a jelenlegi válság is. Egy akusztikus koncertre készültünk ezekkel a számokkal, ami végül elmaradt, de ezzel lehetőséget kínált számunkra, hogy felvegyük őket.

Mindenkinek vannak már a jelenlegi helyzet szülte történetei. Mi szeretnénk a Jedermann kávézó és jazzklub történetére felhívni a figyelmet, ahonnan kénytelen voltak elbocsátani több munkatársukat, és a bezárás veszélye fenyegeti. A lemez Bandcampen történő megvásárlásával segíthettek majd nekik a fennmaradásban.

Cataflamingo a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_126.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/04/26/magyarradar_dalpremier_cataflamingo
Magyarradar + dalpremier – Cataflamingo: Kilincs
süti beállítások módosítása