"Hihető dobogás vagy" – Klippremier! Sorbonne Sexual: Kapcsoló

2020.04.24. 14:00, Gaines

sorbonne2.png

Közeleg a Sorbonne Sexual Amíg álmodik című nagylemeze, melynek előfutáraként már láthattuk a Detenekem és a Boldog az videóját. Most a létről és létezésről mesélő Kapcsoló című dalukat mutatják be a hozzá készült klippel egyetemben, mely meghitten tárja elénk mindennapi emberi mozzanatainkat.

A Kapcsoló mindenekelőtt a döntéseinkről kíván szólni, arról, hogy olykor „nincs olyan, tényleg nincs” semmilyen lehetőségünk a visszafordíthatatlannal birokra kelni, de felismerjük magunkban azt a történetet, amit minduntalan írunk, ahogy ezt az apa (Bezerédi Zoltán) teszi. Fia (Dörögdi Dávid) pedig folytonosan az ő létezésére rezdül, hiszen mind tudjuk, az autók egyszer ugyanoda térnek vissza. Az apa és fia, a dal és a film, úgy haladnak, mint bizonytalan párhuzamosok, és az igazi kérdés az, hogy a végtelenben találkoznak-e.

"Hihetetlenül fontos dal nekünk" - mondja Karádi Gergő énekes-gitáros. "Bezerédi játszik, Kathy [Zsolt] rendez. Már nem nagyon emlékszem, hogy mikor írhattam az első vázat, körülbelül másfél éve. a mostani időszakban azt látom, hogy sokan reflektálnak dalokkal a kialakult társadalmi helyzetre. Bennünk nincs és nem is volt ilyen igenlés, ilyen reflexió, de valahogy úgy hozta az élet, hogy egy olyan dallal jövünk ki, ami talán a leglényegibben reagál a konkrét ember helyzeteire. Van-e olyan kapcsoló, amivel  az életet - és nem a létet - le lehet kapcsolni, mennyire vagyunk a végletekig egzisztencialisták, mennyire vagyunk bezárva a döntéseinkbe. Nem csavarom, egyszóval hihetetlenül meg vagyok hatva ettől az együttállástól; egoizmus és nárcizmus nélkül, a zenekarunk nyilvánosságküszöbeit látva elmondhatom: ez egy olyan dal lett, ami most tényleg fontos."

A klip rendezője, egyben a zenekar menedzsere, Kathy Zsolt is fűzött pár gondolatot a videóhoz: "Amikor meghallgattam a Kapcsoló című dalt, az első dolog, ami eszembe jutott, hogy nekem sincs már meg ez a bizonyos kapcsoló, amivel olyan dolgokat lehet visszakattintani, melyek már elmúltak. Ez az elmúlás természetes, mégis, ha már az a dolgok rendje szinte, hogy utólag jöjjünk rá, mi mindent szalasztottunk el, legalább lenne egy kapcsolónk... Közhelyes talán, de megtiszteltetés volt Bezerédi Zoltánnal együtt dolgozni, minden mozdulatából süt, hogy pontosan tudja, mit is akar ez a klip átadni. Külön meglepetés volt a fiút alakító Dörögdi Dávid kiváló színészi játéka, aki, azon túl, hogy a zenekar dobosa, még azzal is büszkélkedhet, hogy ő vágta meg a klipet."

"A dalt nagyszerű Egyedi Peti barátunk producerelte ilyen szépre, a mastert a szegedi Miracle Sound csodafüle, Szabó Szebasztián jegyzi, aki Sóti Norbert barátunkkal egyetemben a felvételek vezetését is vállalta. Külön köszönet Virág Péternek és Tanács Simonnak a megkapó képi világért és a fényekért" - írják az alkotók.


és akkor lássuk a visszafordíthatatlannal szembenéző Kapcsolót:

Sorbonne Sexual Facebook-oldal

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_125.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/04/24/klippremier_sorbonne_sexual_kapcsolo
"Hihető dobogás vagy" – Klippremier! Sorbonne Sexual: Kapcsoló
süti beállítások módosítása