EP-premier! Dallos Bogi: Közelebb

2020.04.24. 12:00, Gaines

dallosbogi.jpg

Három éve jelent meg Dallos Bogi bemutatkozó lemeze, a szerelem-szakítás-továbblépés témaköröket körbejáró Épp most. A friss Közelebb EP mélyebbre megy az önelemzésben, és a hibák felvállalására helyezi a hangsúlyt - az öt új dalt nálunk hallgathatjátok meg először. Premier!

kozelebb_borito.jpgKözelebb EP egy év alatt készült el, az énekes-dalszerző Wagner Emillel és Somogyvári Danival dolgozott az összes dalon. Bogi így mesélt a lemezről: "Eddig úgy érzem, hogy a dalaimban és dalszövegeimben mindig próbáltam a legjobb színben feltüntetni magam. Ez az EP szövegvilágban a tökéletlenségek, hibák felvállalásáról szól. Mi van ha a felszín alá nézünk. Ha közelebb engedlek, látod a gyengeségeimet, hibáimat, kételyeimet, de jobban megérthetsz, megismerhetsz, megszerethetsz. Sokkal inkább koncepcióban gondolkoztam. Mindegyik dal, egy lelki állapot, egy életszakasz bemutatása. Fontosnak tartottam, hogy túllépjek a klisé témákon, és legyenek önelemző, önreflektív dalok. Dalonként váltakozik a magabiztosság és a sebezhetőség ábrázolása."

DALLOS BOGI ITT AJÁNLJA HALSEY LEGUTÓBBI LEMEZÉT

A dalokhoz külön-külön is fűzött kommentárt:

Keresem a helyem

A lemezről megjelent kislemezek alapján idáig ez a dal a közönségkedvenc. Felnőtté válásról, a világ változásáról, önértékelési problémákról szól. Mindannyian meg akarunk felelni valakinek... Ha rám nézel, engem látsz? Vagy amit te látni akarsz? A küzdelmünkről szól az örökös megfelelési kényszerrel, de valahogy a dal végére mégis elhisszük, hogy lehet őszintébb a világ.  

Az én időm

Első hallgatásra egy könnyed életigenlő dalnak hangzik, de a verze szövegben olyan dolgokra reflektálok, amikkel mindig bántani szoktak... Miért ilyen a hajam? Miért nevetek hangosan? Csak megjátszom, ha rossz a kedvem... Ne ítélj elsőre, ne foglalkozz azokkal, akik vissza akarnak húzni. Most van itt az idő arra, hogy megvalósítsuk magunkat, megéljük a kreativitásunkat, és ebben senki nem állíthat meg. Ennek ellenére a dal célja az volt, hogy egy pozitív, dinamikus, nyári dalt készítsünk.

Már értem

Életem első találkozását dolgozza fel a halállal. Nagymamám nagyon közel állt hozzám. Két éve elvesztettem. Szerettem volna egy szép, intim dalba foglalni őt, kettőnket.

Félnék hogyha

Van egy biztos pontod a világban, valaki, aki megért, átérzi, amin keresztülmész, ő a búvóhelyed, ha túl nagy a zaj. Néha túl büszkék vagyunk ahhoz, hogy kimondjuk: félnék, hogyha elhagynál.

Nem kell több szó

A legdinamikusabb szerzemény. A barátságból kialakult szerelemről szól, és arról a momentumról, amikor rájössz, hogy az érzéseid megváltoztak, de mégis szeretnéd, hogy a másik mondja ki előbb, mit érez. Közben mégsincs szükség szavakra.


halljuk is tehát az új kiadványt, íme a Közelebb EP:

Dallos Bogi a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_124.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/04/24/ep_premier_dallos_bogi_kozelebb
EP-premier! Dallos Bogi: Közelebb
süti beállítások módosítása