Magyarradar – Sadroids

2020.04.23. 09:00, Gaines

promo_fin.jpg

A Sadroids a szó szoros értelmében vett hálószobaprojektként indult két évvel ezelőtt, a lo-fi hiphopduó zenéjét egy Kanye West-lemez ihlette. Saját első albumuk idén év elején jelent meg, most pedig a Magyarradarra is felkerültek.

Mikor alakult: körülbelül két éve, 2018-ban, kezdtünk el hálószobaprojekt szinten általunk írt trap/kísérletezősebb hip-hop alapokra dünnyögni egy laptop mikrofonba, és egészen a tavalyi évig nem is gondoltuk ezt sokkal tovább, akkor azonban elkezdett összeállni pár olyan dal, amelyeknél úgy éreztük, érdemes lenne a körülményekhez képest jobb minőségben és nagyobb odafigyeléssel kidolgozni.

Hol alakult:
Budapesten, és azt, hogy hálószobaprojekt, szó szerint értettük, ugyanis akkor 2018-ban konkrétan egy hálószobában laktunk. Ha akartuk volna sem tudtuk volna - fizikailag sem - megkerülni egymás zenéit.   

Tagok, hangszerek:
A szomorú droidok Grefiti és Fapsburg, megtestesítőjük Kerekes Balázs és Tóth Martin, akik inkább számítózással hangszerelnek.

Stílus: jellemzően újsulis hip-hop, tehát pop

Hatások: nagyban merítünk Kanye West 2008-as 808s and Heartbreak című lemezének hangzásvilágából, ezen kívül a Gorillaz, Grimes, Yung Lean és a Tame Impala is inspirációnak tekinthetők. A következő projektünk pedig a nyolcvanas évek közepének futurisztikus szintipopjához és újhullámához is visszanyúl majd.

Kiadó:
nincs

Történet: ahogy már korábban mondtuk, kb. két éve kezdtünk el közösen dalokat írni, önmagunk szórakoztatására, aztán tavaly év elején megszületett a Prob(!)ems-lemez koncepciója, amihez a legjobban sikerült, egymáshoz leginkább közel álló kreatív állapotban íródott dalainkat dolgoztuk ki. A sadroids esszenciája viszont úgy gondoljuk, nem merül ki a közös zenélésben, hiszen az első naptól fogva több barátunk is úgy viszonyult a projekthez, hogy valamilyen kreatív módon, a csapat részeként hozzájáruljon annak tevékenységéhez, így az eddigi két videóklipünk felvétele, vágása, animálása, a fotóink, matricáink és a DJ-set kivitelezése, sem jött volna létre a „többi droid” nélkül.

live1.jpeg
Megjelenések:
2020. Február 21-én jelent meg első lemezünk, mely a Prob(!)ems (alt: 卩尺ㄖ乃(!)乇爪丂) címet viseli, valamint kiadtunk egy Problems című single-t is, ami nem került fel a Prob(!)ems című lemezre... jó ötletnek tűnt így.

Küldetés: Kanye egyik anekdotája, hogy az autotune hangszer-szintű felhasználására azért van szükségünk, hogy a zenék úgy hangozzanak, mintha egy szomorú robot énekelné őket. Pontosan ezt a koncepciót követjük.

Jövőkép: utópisztikus

Mellékprojektek: Balázs nemrég jelentetett meg egy saját sample pack-et, valamint folyamatosan producerkedik, és a solo EP-jén is dolgozik. Martin pedig jelenleg még az Icenap nevű metál zenekarban dühöng.

Szexepil: napszemüveg este

Legnagyobb eredmény, elismerés:
Február 25-én a Prob(!)ems lemez megjelenésének alkalmából szerveztünk egy teltházas listening partyt a Telepen glxy és Siaga társaságában, az egy nagyon jó élmény volt.

Közeljövőbeli tervek: a lemez megjelenését követően az idei tavaszi és nyári szezont minél több élőzéssel szerettük volna tölteni, ami live és DJ-seteket egyaránt tartalmazott volna, azonban a jelenlegi krízishelyzet ezt is ellehetetlenítette. B-tervként elkezdtünk dolgozni a következő projektünkön, mely a SADMODE címet fogja viselni és lényegében egy lemeznyi új dalt és azok vizuális tartalmait takarja, melyeket hármas bontásban tervezünk megjelentetni az elkövetkezendő időszakban.

Sadroids a Facebookon

a duó legújabb klipje, a Lips / L!ps:

az első videó:

és a debütlemez:

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_20.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/04/23/magyarradar_sadroids
Magyarradar – Sadroids
süti beállítások módosítása