Véres-romantikus vízió – Klippremier! Solére: Köztünk Liliom

2020.04.10. 11:00, Gaines

solere.png

Szigeti Zsófit már ismerhetik a Recorder olvasói, többször szerepelt nálunk 2015-ben alapított formációjával, a Shaibóval, ami az évek során szólóprodukcióvá alakult át, legutóbb tavaly adott közre egy marokkói klipet. A szólóprojekt időközben nevet is váltott, Solére legújabb elektro-spacepopos dala önkifejező klippel debütál.

A budapesti dalszerző-énekesnő az elmúlt években már több bázisról viszi projektjét, 2018-ban Amszterdamba költözött, az ottani Zeneakadémián tanult 2020 januárjától pedig Londonba sodorta az élet, ahol helyi producerekkel dolgozott, sőt, annyira megtetszett neki a város és a szakmai lehetőségek, hogy hamarosan ott szeretné folytatni tanulmányait. „A Solére számomra a filterezetlen önmagamat jelenti" – meséli. – "Mivel korábban zenekari arculatban gondolkoztam, mindannyiunk látásmódja és zenei ötletei hozzátettek az általam hozott kompozíciókhoz, de ez mára megváltozott. A Solére a szóló produkcióm, így amit korábban zenekarral dolgoztunk ki, azt már egyedül csinálom. Minden dalom maximálisan visszaadja azt az állapotot, amiben éppen vagyok, a szövegek, a hangszerelés és a hangzás tekintetében is. A zene által megmutatom igazán önmagam, le merek írni mindent ami csak mozgat, cenzúra nélkül."

Köztünk Liliom című dal így született meg: "Tavaly év végén írtam a dalt valakiről, akivel végül sosem találtunk egymásra a körülményeink miatt. Macska-egér játékot játszottunk sokáig, hol ő volt a macska, én az egér, hol fordítva. Azt gondolom, ez a szerzemény eléggé élethűen ábrázolja a XXI. századi párkapcsolatok – vagy épp simán emberi kapcsolatok – helyzetét, hiszen mindannyian félünk, nem bízunk, és ugyanakkor túlzottan büszkék is vagyunk. Ennek eredményeképpen pedig elkerüljük egymást, és magányosan húzogatjuk a Tindert esténként. Ezt a problémát szerettem volna megörökíteni a Liliomban” – mondta Zsófi.

A videót az Aspik Tears alkotópárosa készítette, Rédling Hanna rendezte, az animációkért pedig Mór Rebeka felelt. Az új arculatképeket is Hannával fotózta az előadó, ekkor fogalmazódott meg bennük a klipes kollaboráció ötlete. A Köztünk Liliom mondanivalója és atmoszférája tökéletesen illeszkedett az ő autonóm képi világához. "A célunk egy nosztalgiával átitatott véres-romantikus vízió létrehozása volt, amelyben sosem tudhatja a néző, hogy mi fog történni a következő pillanatban.”


lássuk tehát a markáns színvilágú, szürreális és helyenként groteszk klipet:

Solére a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_121.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/04/10/klippremier_solere_koztunk_liliom
Véres-romantikus vízió – Klippremier! Solére: Köztünk Liliom
süti beállítások módosítása