Jól átvert minket a Public Enemy

2020.04.01. 10:00, Gaines

flav_1.jpg

Egy hónappal ezelőtt számoltunk be róla, hogy a Public Enemy több mint harmincöt év után megvált egyik alapfigurájától, miután Chuck D politikai nézeteltérés miatt kirúgta Flavor Flavet a hiphopformációból. Na, most kiderült, hogy az egész átverés volt, ami egy új Public Enemy-lemezt hivatott promótálni.

Az április elsejei tréfának bizonyuló hír eredetileg úgy szólt, hogy a Public Enemy fellépett volna Bernie Sanders demokrata szenátor kampánygyűlésén, Flavor Flav kiakadt, hogy őt erről nem kérdezték meg, és nem adja hozzá a nevét, mire Chuck D először megfenyegette, hogy "kapja össze magát", majd pár napra rá befenyített, és kitette a hype man szűrét. Utána még újabb nyilatkozatháborúval folytatódott a(z ezek szerint mű)balhé, a résztvevők azt mondták, ez a szakítás valójában nem is Sanders miatt történt, Chuck D megkérdőjelezte, hogy vajon Flavor Flav mennyire józan, Flavor Flav megkérdőjelezte, hogy Chuck D-nak okés-e a mentális állapota, ilyenek.

Chuck D tegnap lebbentette fel a fátylat az átverésről, Talib Kweli podcastjének soron következő adásában fog szerepelni, amit még március 10-én rögzítettek, és tegnap kikerült egy részlet a beszélgetésből. A rapper ebben elmeséli, hogy a kamubalhét Orson Welles legendás rádióadása inspirálta, amikor elhitette az emberekkel, hogy ufók támadták meg az emberiséget; hogy Flavor Flav meg nem tudná különböztetni egymástól Bernie Sanderst, Barry Sanders amerikaifoci-játékost vagy a KFC reklámfiguráját, Sanders ezredest; és hogy a színfalak mögött tök jóban vannak, de ha nem is lennének jóban, akkor sem rúghatta volna Flavet, mert "egy társat nem lehet kirúgni". Az egész akció arra szolgált, hogy a Public Enemy Radio (az eredeti csapat leágazása Chuck D-vel, DJ Lorddal, Jahival és az S1W tagjaival) új lemezét reklámozzák vele: a Loud Is Not Enough már meg is érkezett, és vendégként szerepel rajta nem más, mint Flavor Flav is.

https://recorder.blog.hu/2020/04/01/jol_atvert_minket_a_public_enemy
Jól átvert minket a Public Enemy
süti beállítások módosítása