A koronavírus miatt nem jönnek idén moziba a Szellemirtók

2020.03.31. 09:09, Gaines

ghostbusters.jpg

A Sony is csatlakozott azon nagy filmstúdiókhoz, akik elhalasztják az idei év első felére tervezett mozibemutatóikat a koronavírus miatt: áttették jövőre többek között a Szellemirtók folytatását, valamint a Jared Leto főszereplésével készült Morbiust.

A Sony bejelentéseinek érdekessége, hogy a szóban forgó filmeket eredetileg mind júliusban mutatták volna be, tehát a filmstúdió nem bízik abban, hogy a járvány addigra lecsengene annyira, hogy az emberek ismét hajlandóak legyenek moziba ülni. A Szellemirtók: Az örökséget július 10-én mutatták volna be Amerikában (nálunk pedig egy nappal korábban, július 9-én), ehelyett 2021. március 5-én fog debütálni a folytatás, mely visszahozza az eredeti filmek több főszereplőjét, a rendezői székbe pedig az első Szellemirtók rendezőjének fiát, Jason Reitmant ülteti.

Morbius július 31-ről (itthon: július 30.) átkerült 2021. március 19-re: ebben a filmben Jared Leto Pókember egyik visszatérő ellenlábasát, egy természetfeletti képességekkel rendelkező, vámpírszerű gonosztevőt fog alakítani. A már sokszorosan eltolt Uncharted filmadaptációt emiatt 2021 márciusáról 2021 októberére tolták ki, míg a Nyúl Péter 2-t, aminek a premierjét már egyszer elhalasztották nyárra, most augusztusról jövő januárra mozgatták át. Tom Hanks második világháborús drámája, a júniusi bemutatóval beharangozott A Greyhound csatahajó úgy, ahogy van, lekerült a napirendről, és egyelőre nem kapott új premierdátumot. A Sony ezzel gyakorlatilag lenullázta a nyári blockbusterszezonját.

Az amerikai nagy stúdiók júniusig bezárólag már elnapolták a bemutatóikat: elsőként még február elején az új James Bond-film került át november végére, majd a következő hetekben csatlakozott hozzá a Hang nélkül második része, a Halálos iramban-széria újabb, szám szerint kilencedik fejezete, a Wonder Woman 1984 (júniusról augusztusra) és az In The Heights - New York peremén című musical a Warnertől, illetve a Disney részéről az élő szereplős Mulan, a hányattatott sorsú Új mutánsok, a tavaly felvásárolt 20th Century Fox egyik utolsó, régi érából származó bemutatója, a szintén többször tologatott Nő az ablakban, valamint a soron következő Marvel-film, a Fekete özvegy. A nagy nyári premierek közül a sorminta alapján borítékolható a Pixar animációs filmje, a Lelki ismeretek elnapolása is (júniusra van belőve még), és veszélyben forog a Tenet című új Christopher Nolan-film, illetve Tom Cruise vadászpilótás visszatérése, a Top Gun: Maverick (júliusi premierek).

https://recorder.blog.hu/2020/03/31/a_koronavirus_miatt_nem_jonnek_iden_a_szellemirtok
A koronavírus miatt nem jönnek idén moziba a Szellemirtók
süti beállítások módosítása