"Függvény lettem vagy szobanövény" – Klippremier! Magidom: Kijelentkezem

2020.03.23. 13:00, Gaines

magidom_klip.png

Újabb klip született a Magidom tavaly megjelent, Plakátmagány című nagylemezéhez, a tévés helyszíni tudósítások abszurditását kifigurázó Hazugság és a megpróbáltatásokat kiálló szoborcsoportról szóló Füstnyi emberek után most a modern csinovnyik kap lehetőséget az újrakezdésre. Premier!

A zenekar március elején egy nagyszabású koncerttel nyitotta az évet az Akváriumban, azóta pedig kreatív alkotómunkákkal próbálják feltalálni magukat a kényszerű koncertmentes időszakban. Ennek a munkának az első eredménye az új klip, amit még februárban forgattak egy budapesti irodaházban Kátai Norbert főszereplésével. A Kijelentkezem videójában hősünk éjt nappallá téve dolgozik a hivatalért, haza se megy, még éjszaka is a munkahelyi gép előtt, virtuálisan képzeli magát emberek közé, a nagyvilágba, mígnem hirtelen alvajáró robotokként mozgó irodai kísértetek jelennek meg körülötte, és elhatározza, hogy ez így nem mehet tovább. 

Szekeres Máté, a zenekar billentyűse, aki rendezője és vágója volt a klipnek, így mesél a koncepcióról: „Amikor megegyeztünk a zenekarral abban, hogy a Kijelentkezem című számra készüljön a következő klip, mindannyian egy olyan figurát láttunk magunk előtt, akinek a túlzott munka – nem feltétlenül tudatosan – a magánélet rovására megy. A klippel az ő történetét szerettük volna elmesélni, ahogy a helyzetével szembesül és megpróbál változtatni rajta. Személyes tapasztalataink is azt mutatták, hogy a barátok és ismerőseink körében ezzel a helyzettel egyre többen szembesülnek. Érdekesség, hogy a forgatás közben, már jóval éjfél után feltűnt nekünk, hogy a szemközti irodaházban is ott üldögél pár ember a billentyűzetére borulva, de ők nem klipet forgattak…”

„Ez a szám az egyik „sötét ló” a tavalyi Plakátmagány lemezünkön. Mindannyian nagyon szeretjük, de valamiért még koncerteken sem játszottuk, és nem kapott különösebb hírverést. Most végre elkészült hozzá a videó, bár a jelenlegi rendkívüli helyzetben sajátos megvilágításba kerülhet... Sajnos pont a bezártság napjait éljük, de bízunk benne, hogy hamarosan „kijelentkezhetünk” a karanténból, vagy akár ebben a nehéz helyzetben tudunk megújulni valamilyen formában. Külön köszönjük Kátai Norbinak a főszereplést, Stámusz Daninak az operatőri munkát, valamint nagyon hálásak vagyunk az önkéntes statisztáinknak is, akik lelkesen segítettek minket az éjszakába nyúló forgatáson.” – teszi hozzá Benyhe Robi, a zenekar énekes-gitárosa.


íme tehát a Kijelentkezem éjszakai klipje:

Magidom a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_111.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/03/23/_fuggveny_lettem_vagy_szobanoveny_klippremier_magidom_kijelentkezem
"Függvény lettem vagy szobanövény" – Klippremier! Magidom: Kijelentkezem
süti beállítások módosítása