Senkinek nem volt még annyi slágere, mint Drake-nek

2020.03.17. 14:14, Gaines

drake_rekord.png

A kanadai rapper ezen a héten újabb statisztikai rekordot döntött meg: az amerikai Billboard slágerlistán megszerezte a kétszáznyolcadik szereplését, amire a mérések megkezdése óta még egyszer sem volt példa.

Drake a 208. helyezését vendégszerepléssel húzta be, Lil Yachty és DaBaby közös számában, az Oprah's Bank Accountban tűnik fel egy verze erejéig. A dal a 85. helyezést csípte meg az e heti Hot 100 listán, amin egyébként még kétszer találkozhatunk Drake nevével, egyszer a Future-rel közös Life Is Goodnál (ez a harmadik a listán), egyszer pedig a 46. helyen található No Guidance-en, ami pedig Chris Brown száma. A 208. listás szerepléssel Drake egy tévésorozat rekordját döntötte meg: a Glee szereplőgárdája együttes erővel birtokolt 207 helyezést, és mivel a musicalszéria 2015-ben véget ért, nem fogják visszahódítani a rekordot - hacsak nem élesztik fel újra.

Az r&b/rap/pop közönségigényeket egyaránt kiszolgáló Drake-nek messze nem ez az első hallgatottsági és lejátszási rekordja. Két éve a Beatlest taszította le a trónról, amikor Scorpion című lemezének mind a 25 száma bekerül a Hot 100 listára, azon belül pedig ugyanazon a héten egyszerre hét dala is szerepelt a legnépszerűbb dalok top 10-ében. De a megjelenés napján szintén ezt a lemezt streamelték a legtöbben 24 óra leforgása alatt. A Spotify történetében is Drake-et hallgattuk a legtöbbször, 28 milliárd streameléssel. Billboard-diadalmenete 2009-ben indult, amikor a 92. helyen debütált Best I Ever Had című dala, ami végül a második helyig emelkedett.

https://recorder.blog.hu/2020/03/17/senkinek_nem_volt_meg_annyi_slagere_mint_drake-nek
Senkinek nem volt még annyi slágere, mint Drake-nek
süti beállítások módosítása