A kormány döntésére ma éjfétől tilos nagyobb rendezvényeket, koncerteket tartani Magyarországon

2020.03.11. 16:18, Gaines

empty-stage-multicolored-lights-light-show-concert_104603-310.jpg

Ma délután bejelentették, hogy a kormány döntésének értelmében minden 100 fő feletti beltéri, és 500 fő feletti kültéri rendezvényt betiltanak Magyarországon. A rendelkezés határozatlan ideig, visszavonásig érvényes.

A koronavírus terjedése miatt meghozott kormányzati döntés értelmében, amivel több európai ország, például Ausztria, Svájc, Franciaország, Csehország és Olaszország gyakorlatát követjük, ma éjféltől bezárnak az egyetemek, a rendelkezés érvényes a színházakra, a mozikra, a szórakozóhelyekre, elmaradnak az olyan rendezvények, koncertek, események, amelyekre a fent meghatározott, vagy annál nagyobb számú közönséget várnak.

A napokban már lefújták a szervezők a március 15-ei Pilvakert, a jövő héten esedékes Carlos Santana-koncertet, de elmarad a Dürer Kertben március 25-re meghirdetett Deez Nuts-koncert (a jegyeket visszaváltják), új időpontot kapott a Republic 30 (augusztus 29.) és az Apostol 50 koncert (augusztus 28.), és nem tartják meg az Anathema március 18-ai, Akváriumos buliját. A zenei programokon túl elhalasztják az április 23-26. között tervezett Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, valamint az eredeti tervek szerint március 23-tól induló Friss Hús Rövidfilmfesztivált, és majd egy későbbi, jelenleg meg nem határozott időpontban fogják utólag megrendezni.

A Müpa egyelőre 2020. március 31-ig nem tartja meg a mai naptól kezdődően az előadásait. A Dürer Kertben szintén március 31-ig fújták le egyelőre a tervezett koncerteket. Az Akvárium közleménye szerint a rendkívüli helyzetre való tekintettel a mai naptól visszavonásig minden rendezvény elmarad, illetve később kerül megrendezésre. A Barba Negra szintén lefújta a tervezett koncertjeit a határozat visszavonásáig. Az A38 Hajó is bejelentette, hogy a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet miatt több koncertjük halasztásra kerül vagy elmarad: ezen a héten csak egy mai, szerda esti kiállításmegnyitó lesz megtartva. A Mika Tivadar Mulató úgy döntött, a már meghirdetett koncerteket és rendezvényeket megtartja, de 100 főben maximalizálja a stábot, zenekart és személyzetet is beleértve az alagsori nagyteremben tartózkódó emberek számát.

A következő órákban-napokban várhatóan újabb rendezvények és koncertek lemondását vagy halasztását fogják bejelenteni, a cikket bővítjük.

Címkék: koronavírus
https://recorder.blog.hu/2020/03/11/a_kormany_dontesere_tilos_nagyobb_rendezvenyeket_koncerteket_tartani
A kormány döntésére ma éjfétől tilos nagyobb rendezvényeket, koncerteket tartani Magyarországon
süti beállítások módosítása