Gigamegatop – Klippremier! Felső Tízezer: Semmi pánik 2

2020.03.02. 12:00, Gaines

felso_tizezer_semmi_panik_2_02.jpg

Március végén jelenik meg a Felső Tízezer harmadik nagylemeze, A bonyolult világ címmel. Az első beharangozó dal a visszatekintős Semmi pánik 2, amihez teleshopos klip is készült, és nálunk látható először. Premier!

A videóban fantasztikus zsömleszeletelő kés, lenyűgöző konzervnyitó, utolérhetetlen papírvágó olló, és még jó néhány felülmúlhatatlanul egyedülálló háztartási termék népszerűsítésére tesznek kísérletet a Felső Tízezer tagjai, több-kevesebb sikerrel. A korábbi klipekhez hasonlóan ezt is a zenekar tagjai találták ki, a megvalósításban pedig a Rotera Film segédkezett, akikkel már korábban is dolgoztak együtt (B-terv). A Semmi pánik 2 eredetileg munkacím volt az első változat újraírása után, de a zenekar frontembere, Sallai László úgy döntött, hogy megtartják ezt a B-kategóriás vígjátékokra emlékeztető címet a pozitív hangvételű, tinédzseréveinkbe megnyugtatásképp visszakiabáló dal végleges változatához is.

A bonyolult világ című harmadik Felső Tízezer-lemez online március 31-én jelenik meg, amely meglehetősen gyorsan elkészült, hiszen a második album (Majd lesz valahogy - kritikánk) 2018 augusztusában, a tavalyi Record Store Dayre készült kislemez (Utálom a zenét) még egy éve sem jelent meg. „A Majd lesz valahogy olyan sokáig készült, hogy már a megjelenése környékén volt egy vázlatom és néhány demóm a harmadik nagylemezhez, de úgy éreztem, hogy a szövegek túlságosan hasonlítanak a korábbiakhoz, illetve szerettem volna az előtérbe tolt párkapcsolati tematikától is elszakadni kicsit, ezért hagytam egy kicsit érni bennem a dolgokat. A következő pár hónap pedig annyira sűrűre és kimerítőre sikeredett az életem minden területén, hogy hamarosan elkezdtek záporozni az új szövegek.” - mesélte Sallai Laci az új lemezről. Felső Tízezernek nem ez lesz az első kiadványa idén, ugyanis január 1-én elérhetővé tettek a Bandcamp oldalukon egy koncertlemezt (Koncert 041), amelynek megvásárlásával a közönség a készülő harmadik lemezt támogathatta.


a lemezbemutató koncert április 24-én szeptember 3-án lesz az A38 Hajón, Facebook-eseményoldal


és akkor lássuk a Semmi pánik 2 klipjét, már lehet is tárcsázni a megadott telefonszámot a visszautasíthatatlan ajánlatért:

Felső Tízezer a Facebookon 

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_103.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/03/02/gigamegatop_klippremier_felso_tizezer_semmi_panik
Gigamegatop – Klippremier! Felső Tízezer: Semmi pánik 2
süti beállítások módosítása