Autentikusan afrikai magyar afrobeat. The Mabon Dawud Republic: The Mabon Dawud Republic (lemezkritika)

2020.03.02. 17:45, coffinshaker

A Mabon Dawud Republic többek között a SoulClap Budapest, a Qualitons, a  és a Zuboly tagjainak afrobeat formációja, akik emellett még tucatnyi más formációban zenélnek együtt – a mintegy tizenhat főt számláló csapat a Trafó Felabration koncertjén mutatkozott be 2017 végén, és annyira élvezték a közös munkát, hogy azóta is együtt maradtak. Most pedig a nálunk debütáló kislemezük után megjelent cím nélküli első albumuk is, amit hetedikén mutatnak majd be ugyanott, ahol az első koncertjüket is adták. Lemezkritika a Recorder magazin 80. lapszámából.

cover_4_-min_1.jpgElőadó: The Mabon Dawud Republic

Cím: The Mabon Dawud Republic

Kiadó: Budabeats

Megjelenés: 2020. március 2.

Stílus: afrobeat

Kulcsdal: Abolo

Az afrobeat csodás műfaj, viszont az alapjai olyan erősek, hogy nehéz igazán újat mondani benne, hacsak nem keresztezik más stílusokkal. A simán magyar supergroupnak nevezhető, Ghánát is megjárt Mabon Dawud Republic nemcsak a leckét tanulta meg jól, amit jeleznek a vendégzenészek is (köztük Pat Thomas a leglegendásabb), hanem saját hangot alakított ki az afrobeat határain belül. Úgy kifinomult, hogy az nem megy a lüktetés rovására; enyhén elemelt-pszichedelikus, olykor jazzes, néha elektronikus beütésű (leginkább a Talk To Me). A záró, hipnotikus Nanu Nanu Neyéről meg simán elhinném, hogy autentikusan afrikai.

8/10

Rónai András

MÁRCIUS HETEDIKÉN LEMEZBEMUTATÓ A TRAFÓ HOUSE-BAN!

https://recorder.blog.hu/2020/03/02/autentikusan_afrikai_magyar_afrobeat_the_mabon_dawud_republic_the_mabon_dawud_republic_lemezkritika
Autentikusan afrikai magyar afrobeat. The Mabon Dawud Republic: The Mabon Dawud Republic (lemezkritika)
süti beállítások módosítása