Először koncertezik nálunk a rapper-színész Machine Gun Kelly

2020.02.11. 11:23, Gaines

mgk.jpg

Az Eminemmel is rapcsatába keveredő, egyébként rendszeresen világsztárokkal kooperáló, színészként is aktív Machine Gun Kelly június 28-án adja első magyarországi koncertjét a Budapest Parkban. 

A Texasban született, de Clevelandben nevelkedett Machine Gun Kelly, aki géppuskatüzelésű flowjáról kapta a művésznevét, 2006 környékén kezdte el szállítani mixtape-jeit, 2009-ben már a világhírű harlemi Apollo Theatre tehetségkutatóját is megnyerte - ráadásul ő volt az első rapper, aki ilyen eredményt ért el az eseményen.

A texasi SXSW fesztiválos fellépése után rögtön P. Diddy vette szárnyai alá, és le is szerződtette saját kiadójához. Első lemeze, a 2012-es Lace Up rögtön a Billboard 200-as listája negyedik helyén nyitott. A következő évben megjelent Black Flag mixtape-n már olyan neves előadók szerepeltek vele, mint French Montana, Pusha T, Meek Mill, Wiz Khalifa és Kellin Quinn (Sleeping with Sirens). 2015-ös második nagylemeze, az erősen sötét hangulatú, önéletrajzi elemekből építkező General Admisson volt az első anyag, amit már ténylegesen Machine Gun Kelly név alatt jelentetett meg. Az album a Billboard R&B/Hip-Hop albumlista élén debütált. Ezt követően egy kollaborációval rukkolt elő, a Camila Cabellóval közösen felvett Bad Things című kislemezzel, mindkét előadónak ez volt az első dala, ami a rádiós lista első 10 helyezettje közé jutott. 2017-ben megjelent Bloom című albumán olyan előadók működtek közre, mint Hailee Steinfeld, Ty Dolla $ign, James Arthur vagy Quavo (Migos). A tavalyi Binge EP-n a trap felé kanyarodott, legújabb terve pedig egy poppunk projekt a Blink 182 dobosával.

A hangos sikereket követően egy nem várt kontextusban is Kellyre terelődött a reflektorfény, ugyanis Eminem egy korábbi kommentjét felhasználva erősen nekiment Not Alike című dalában. Persze Kellyt sem kellett félteni, azonnal partner volt a rapcsatában, és Rap Devil című trackjében deklarálta, hogy Eminem már a múlté.

A zeneileg igencsak termékeny Machine Gun Kelly színészként is aktív. 2014-ben debütált a Túl a fényeken című filmben, melyben a részben Rihannáról mintázott sztárénekes főhősnő excsávóját, egy igazi seggfej rappert alakít Kid Culprit néven. A Majdnem híresről is ismert Cameron Crowe kedves, de félresikerült, egy évad után elkaszált, egy turné háttérmunkásairól szóló Roadies című sorozatában lelkes roadot játszott, szerepet kapott a Netflix nagy sikerű Bird Box című posztapokaliptikus thrillerében, valamint ő alakította meggyőzően Tommy Lee-t a Mötley Crüe-ről szóló életrajzi filmben, a The Dirtben. Machine Gun Kelly tehát június 28-án lép fel a Parkban, Facebook-eseményoldal itt.

https://recorder.blog.hu/2020/02/11/eloszor_koncertezik_nalunk_a_rapper-szinesz_machine_gun_kelly
Először koncertezik nálunk a rapper-színész Machine Gun Kelly
süti beállítások módosítása