Magyarradar és premier – Grabovski

2020.01.12. 18:00, Gaines

grabovski.jpg

A Grabovski zenekar közel négy éve létezik, de nem olyan régen még más néven, Grand Clubként ismerhettük meg alteres garage-beat zenéjüket. A tavaly nyári névváltás után, valamint január 17-ei lemezbemutató koncertjük előtt úgy illik, hogy ismét bemutatkozhassanak, ezúttal egy új dalszövegvideóval a Magyarradar rovatunkban.

Mikor alakult: 2016 tavasza

Hol alakult:
Törökbálint-Budapest. Egyetemi baráti társaságból verbuválódtunk.

Tagok, hangszerek: Falaty Tamás
(billentyű), Gergely-Kosza Zágon (basszusgitár), Hadik Ákos (ének), Szontagh Gusztáv (gitár), Takács Szilárd (dob)

Stílus: Nincsen kristálytiszta stílusa a bandának, de amit közel érzünk magunkhoz, azok a garage/indie/beat/alter/grunge irányzatok.

Hatások: 30y, The Black Keys, Radiohead, Led Zeppelin, Queens of the Stone Age, Eric Clapton, Kex, Omega, ék, a felsorolás végtelen lehetne.

Kiadó:
Nincsen

Történet: Ugyanoda jártunk egyetemre, hamar összehaverkodtunk, a hasonló zenei érdeklődés még közelebb hozott minket, majd összeálltunk egy hallgatói rendezvényre feldolgozásokat játszani. 2016-ot jelöljük a zenekar születésének, ekkoriban kezdett lekopni rólunk az egyetemi banda jelleg és kezdtünk el saját dalokat írni, rendszeresen próbálni Gusztiék garázsában Törökbálinton.

Megjelenések:
Farkas, vagy bárány EP (2018), Szevasz életem LP (2020)

Küldetés: Próbálunk ráhangolódni azokra a hétköznapi gondolatokra amik foglalkoztatják az embereket, a mi dalaink is ilyen egyszerű, melankóliába oltott történetek. Utóbbi időszakban kerestük a saját hangunkat és stílusunkat, ezzel a nagylemezzel viszont kezdünk magunkra találni. Mindig is emészthető, de nem felszínes, igényes alternatív rock zenét szerettünk volna csinálni, közben önkéntelenül merítve egyéb stílusokból is. Általában igaz, hogy a szövegek szentimentális mivoltát ellensúlyozzuk a nyersebb zenével, és így egész érdekes a végeredmény.

Jövőkép: Nem akarjuk megváltani a világot, csak azt szeretnénk, hogy minél több emberhez elérjen a zenénk, és mi is eljussunk minél több helyre a zenénkkel. Habár mindenkinek van rendezett polgári élete, nagyon csípjük ezt a zenés életmódot, tehát a jövőképünk az, hogy végigfesztiválozunk nyarakat, turnézunk, dalokat írunk és lemezeket adunk ki, mindezt úgy hogy ne menjen rá ingünk-gatyánk.

Mellékprojektek: Igyekszünk a bandát az első helyen kezelni, így ami nem a zenekarral kapcsolatos, az minden más mellékprojekt. Zaga egyébként gitározik a Grimcity-ben, aminek nem tudja mi a műfaja pontosan, de azt mondta majd megkérdezi.

Szexepil: Szintis Tomink mikrofonhaja.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Mindig van egy aktuális legnagyobb eredmény, a legfrissebb ilyen a decemberi erdélyi turné volt a Szintaxissal. Azonfelül hogy felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk, rendesen megedződtünk közös agyalás, szervezés és logisztikázás terén, ugyanis egy ilyen turnét lebonyolítani nem kis feladat, de mondhatjuk, hogy gördülékenyen zajlott minden.

Legközelebbi koncert: Szevasz életem című első nagylemezünk bemutatója január 17-én a Mika Tivadar Mulatóban. Facebook-eseményoldal.


alább pedig megtekinthető a Szalvéták című beharangozó dal szövegvideója, amit Bősz Alexandra készített:

a Grabovski a Facebookon

fotó: Erdős Balázs

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_89.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/01/12/magyarradar_grabovski
Magyarradar és premier – Grabovski
süti beállítások módosítása