Magyarradar – Polytrip

2019.12.31. 12:15, Gaines

polytri2018-1033307.JPG

Kevés friss zenekarnak áll olyan jól a kilencvenes évek megidézése, mint a grunge-ot funkrockkal, poppal és metállal keverő Polytripnek, akik tavaly mutatták be első dalaikat, idén a debütklipjüket, ezúttal pedig saját magukat a Magyarradar rovatunkban.

Mikor alakult: 2017. augusztus

Hol alakult?: A hármunk fejében Budapesten

Tagok, hangszerekLugosi Dániel (ének, gitár), Székely Ádám „Susu” (basszusgitár, vokál), Vincze Ákos (dobok)

Stílus:  Ez egy elég összetett kérdés: mi azt szoktuk mondani, hogy grunge-funk meghintve egy kicsi rockkal, de voltunk már metál, progresszív, illetve alter bandának is bélyegezve. Polyrock esetleg?

HatásokQueen, Steve Vai, Red Hot Chili Peppers, Primus, Fall of Troy és a lista napestig folytatható…

Kiadó: Öngazdálkodunk jelenleg, nincs kiadónk.

Történet: Dani már régóta szeretett volna csinálni valami kirobbanó crazy dolgot, amihez kellett neki két vadállat. Ekkor ajánlotta egy kedves dobos ismerőse a tanítványát, Ákost, akivel pár beszélgetés után úgy döntöttek, hogy nekiállnak a projektnek. Dani régebbről ismerte Ádámot, meg dolgoztak is együtt, ezért kézenfekvőnek tűnt, hogy ő töltse be a basszusgitárosi posztot. Átküldött pár ötletet, demót, amire Ádám nem tudott nemet mondani. Egy évig csak számokat írtak így hárman, ötleteltek és gyakoroltak. 2018 októberében mutatkoztak be a nagyérdemű előtt.

MegjelenésekPolytrip (EP 2018 december), Dancing in the Sheets (single, 2019 szeptember), Jesus Crysis (single 2019 december)

Küldetés: Szeretnénk valami érdekeset és mást csinálni, mint ami manapság történik zeneileg, illetve buzdítani az embereket az alternatív látásmódok megismerésére és annak gyakorlására. Ezzel együtt igyekszünk az emberekben szunnyadó szabad őrületet kiereszteni a koncertek során.

Jövőkép: Szeretnénk megismertetni magunkat minél nagyobb közönséggel, lemezt felvenni 2020 első felében (számokat tekintve már kettőre is van lassan elegendő anyag), tervben van még 3 klip is szintén 2020-ra, illetve szeretnék viccen kívül egy fesztiválhimnuszt írni.

Mellékprojektek: Ákosnak ott van a Sour Smile zenekara amiben dobol, Daninak van Takács Vilkóval egy Nirvana emlékzenekara, illetve ő most akar verseskötetet és szólóalbumot is megjelentetni. Ádám még nem döntötte el, hogy éppen synthwave, vagy hardcore punk mellékprojektet szeretne indítani az ötleteiből, a végén még lehet, hogy crossover lesz belőle.

Szexepil:  Ákos, mert ő még fiatal.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Megnyertük a Roxiget tehetségkutatót a nyáron, így bekerültünk az Öröm a zene döntőjébe, majd az NKA Hangfoglaló Program meghallgatásán is részt vehettünk. Itt a 25 legjobb együttes közé választottak minket, így 2.000.000 forintos támogatásban részesültünk, ami hatalmas segítség a céljaink és álmaink megvalósításához. Ezen kívül nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk a koncertek után is a lelkes közönségtől, ami szintén baromi jól esik nekünk és megerősít minket abban, hogy jó úton járunk. Ezen felül arra is nagyon büszkék vagyunk, hogy a Nuskull zenei portál  beválogatta az első EP-nket 2018 legjobb magyar EP-i közé, na meg persze mindhármunk anyukája nagyon büszke ránk.

Legközelebbi koncert: január 18-án, a Barba Negrában, a FISH! vendégeként, Facebook-esemény

Polytrip a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_87.jpg

Címkék: magyarradar polytrip
https://recorder.blog.hu/2019/12/31/magyarradar_polytrip
Magyarradar – Polytrip
süti beállítások módosítása