Klippremier! Szabadtéri 4akkordos Performansz: Zacher Gábor

2019.12.09. 13:00, Gaines

sz4p_zacher_cover.jpg

Detox, Zacher Gábor, rocksztárok és gumipankos pincekoncert: fordított valóságban elmesélt éjszakai szétcsúszással illusztrálja a Szabadtéri 4akkordos Performansz új klipdalát, a Zacher Gábort. Premier!

Az SZ4P rövidítésre is hallgató Szabadtéri 4akkordos Performansz október végén jelentette meg második nagylemezét, a Rocksztárok porszívóznak a Recorderen debütált. A nyitódalt, melyből az albumcím is származik, a zenekar elmondása szerint az élet inspirálta, meg a koncertközönség soraiban feltűnő címszereplő, azaz Zacher Gábor. A dalhoz az egyik frontember, Csóré Zoltán álmodott klipet, amit a többszörös Klipszemle díjas Lippai Balázs valósított meg rendezőként.

"Detox, Zacher Gábor, Punk rakenroll. A téma adva volt, de ezen a sokat látott formulán illett csavarnunk egyet. A klip eseményei nem hoznak újat a szarásig bulizás témakörébe, de az eseménysort fordítva képzeltük el. Nem visszapörgetve, hanem visszafelé eljátszva. Így láthatjuk azt a szürreális világot, ahol a biztiőr a legkészebb embereket dobja be a buliba, a mentősök hányással etetnek, vagy az üres poharakba visszatöltik a mérgeket a bulizók, és hasonlók. Érdekes eljátszani a gondolattal, milyen lenne az a világ, ahol pl. egy fesztivál után egészségesebb leszel, mindenesetre azért az sem volna túl jó helyzet, ha minden buli a detoxból indulna." – mondta el Lippai Balázs. A klip főszereplője is ismerős lehet, Farkas Krisztina ugyanis a Muzsik és Volkova duó oszlopos tagja (nevezetesen Volkova).


az SZ4P tavasszal kisebb turnéra indul, aminek keződbulija február 1-én lesz a Három hollóban a THe pUnch társaságában és egy meglepetésvendéggel. A koncerten egyébként a THe pUnch bemutatja majd soron következő, vadiúj EP-jét is.

sz4p_osszes_koncert.png


és akkor most lássuk a csavaros klipet, lehet tippelni, vajon cameózik-e benne Zacher Gábor, és ha igen, milyen formában:

SZ4P a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/12/09/klippremier_szabadteri_4akkordos_performansz_zacher_gabor
Klippremier! Szabadtéri 4akkordos Performansz: Zacher Gábor
süti beállítások módosítása