Lemezpremier! Szabadtéri 4akkordos Performansz: Rocksztárok porszívóznak

2019.10.21. 13:00, Gaines

sz4p_now_8106.jpg

Detox-történet happy enddel, paneldráma, szerelmes fizikusok és szédülés Budán. Az „autentikus gumipankot” játszó, több mint tíz éves múltra visszatekintő SZ4P második, zeneileg és szövegileg is változatos, poppunkos nagylemeze, A Rocksztárok porszívóznak a Recorderen debütál. Premier!

sz4p_rocksztarok_albumcover.jpg„A punk rock definíció szerint: ez egy akkord, ez egy másik, ez egy harmadik. Most alakíts együttest” – áll a Szabadtéri 4akkordos Performansz önjellemzésében. A négyfős zenekar 2007-ben alakult, első nagylemezüket 2015-ben adták ki (Az új elit); azóta kisebb-nagyobb szünetekkel folyamatosan írtak dalokat, amelyek idén nyárra nyerték el végleges formájukat, valamint az NKA is megítélt egy támogatást egy új lemez felvételére. Tagcsere is történt, a szólógitáros poszton Szentgáli Gyuri váltotta Varga Samut, az új lemezt már vele vették fel.

Csóré Zoltán, a zenekar egyik frontembere ezt mesélte nekünk a lemezről: „Új gitárosunk, Gyuri csatlakozásával kicsit kinyíltunk a zenei megoldások tekintetében, és ránk jellemző módon szövegileg sem maradtunk egy kaptafánál. Született itt szerelmes popdal kockaságokkal teletömve, kicsit szomorkásabb hangulatú, lehalkított életkedvű nóta, totális idiótaság arról, hogy miért nem szeretjük Budát, vagy épp egy meglehetősen zúzós-reppelős dal, amiben csatlakozott hozzánk két barátunk, Siklósi Örs az AWS-ből és Sipos Andris a Strong Deformityből. A sokszínűsége ellenére mégis úgy érezzük, hogy egy kerek egész lett ez a lemez.

A másik frontember, Renge Zsolt basszusgitáros pedig az alábbiakat tette hozzá: „Ez a lemez az eddigi legihletettebb anyagunk az elmúlt 12 évünk során, amelyet meglehetősen viszontagságos körülmények írtunk és raktunk össze. Volt minden: próbaterem beázástól kezdve egyéni tragédián át a tagcseréig. Végeredményben úgy érezzük mindezek nagyon jót tettek a daloknak, ami talán annak is köszönhető, hogy teljesen össze kellett zárnunk és minden külső körülményt leküzdve fordultunk rá a stúdiózásra. Ilyen jól még soha nem szóltak SZ4P számok, amit nagyon köszönünk a Pinewood Stúdiónak. Megtiszteltetés volt ilyen profi körülmények és stáb mellett felvenni a lemezt, amely több év termését összegzi.


a lemezbemutató koncert november 8-án lesz, az Instantban, a Zacher Gábor című dalhoz készült klipet a tervek szerint a bulin láthatja először a közönség; vendég a Madrapur és a Feed The Mogul, a SZ4P-vel fellép a lemez két vendégelőadója is. Facebook-eseményoldal.


addig is, jöjjön a punklemez, melyen egy követ fúj Zacher Gábor és a szerelmes fizikus: 

SZ4P a Facebookon  

fotó: Zsiga Pál (NOW Books & Music)

lemezborító: Simonyi Bulcsú

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_62.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/10/21/lemezpremier_szabadteri_4akkordos_performansz_rocksztarok_porszivoznak
Lemezpremier! Szabadtéri 4akkordos Performansz: Rocksztárok porszívóznak
süti beállítások módosítása