Itt a Hangfoglaló Program – Bemutatkozik a hatodik évad: induló előadók

2019.12.03. 11:59, trecorder

rec_078_sinco_izmh03szerda_11tundervese_008.jpg
A NKA Hangfoglaló Program Kollégiuma nyáron hatodik alkalommal írta ki a pályájuk elején járó előadókat támogató pályázatát. A Kollégium döntése alapján az új évadban 25 produkció részesül 2-2 millió forintos támogatásban, illetve idén először, külön pályázat révén két elektronikus zenei formáció is erősíti az induló előadók mezőnyét. (Fotók: sinco.)

Az NKA Hangfoglaló Program Kollégiuma nyáron tette közzé felhívását, amelynek célja már hatodik éve az induló előadók támogatása. A meghirdetett határidőig 251 produkció nyújtott be érvényes pályázatot, a beérkezett anyagokat pedig idén először több lépcsőben bírálta el független szakmai zsűri segítségével a Kollégium. Augusztus végén a beérkezett jelentkezéseket egy hatvantagú, zenészekből és menedzserekből álló előzsűri véleményezte, majd a Kollégiummal egyetértésben választotta ki azt a 61 előadót, akiknek lehetősége volt október közepén a Dürer Kert színpadán zárt ajtók mögött élőben is bemutatkozni.

A négynapos meghallgatás során minden formációnak harminc perc állt rendelkezésére, hogy koncerthelyzetben is bizonyítsa felkészültségét. Ezt követően Hangfoglaló Program Kollégiuma által felkért tizenöt fős szakmai zsűri előre meghatározott szempontrendszer alapján rangsorolta a pályázókat. Az így létrejött ajánlást a Hangfoglaló Kollégium október 21-i ülésén vitatta meg, és egyetértve a zsűri javaslatával, az előzetesen tervezett 20 helyett idén 25 produkciónak ítélte meg a 2-2 millió forintos támogatást. Ugyanezen az ülésen született döntés az elektronikus zenei színtér induló előadói pályázatáról, amit idén először írt ki a Kollégium. A beérkezett anyagokat itt is szakmai zsűri véleményezte, az ő ajánlásuk és a Kollégium döntése alapján két produkció részesül 1,5-1,5 millió forintos támogatásban. 

A sikeresen pályázó produkciók december 3-án ünnepélyes keretek között kerültek bejelentésre a Dürer Kertben.

A Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramjának hatodik évadába kerültek:

A Bence Kalandjai
Abigél
Agavoid
Analog Balaton
Antares
Cedar Knoll
Chain Bridge Pop
Einstand
Fiúk
Heedless Elegance
Long Story Short
Moped Loewen
Nagy Bogi
Nagy Emma Quintet
Napfonat
Nunki Bay Starship
NYPE
Perrin
Polytrip
Saya Noé
Skeemers
The Anahit
The Sign
Third Planet
Tündérvese

Az elektronikus zenei formációk közöl a Maddow és a ZSÜD kap idén támogatást.


rec078_sinco_izmh04csutortok_05sayanoe_006_3.jpg

cikksorozat a Hangfoglaló Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2019/12/03/itt_a_hangfoglalo_program_bemutatkozik_a_hatodik_evad_indulo_eloadok
Itt a Hangfoglaló Program – Bemutatkozik a hatodik évad: induló előadók
süti beállítások módosítása