Jay-Z beperelte egy ausztrál gyerekkönyv szerzőjét, mert ő van benne

2019.11.28. 13:57, Gaines

abc_photo.jpg

Jay-Z-nek, mint tudjuk, 99 problémája van, és ez most bővült egy újabbal: a rapsztár beperelt egy Jessica Chiha nevű ausztrál vállalkozót, aki online boltjában eladásra kínál egy Jay-Z nevét és dalszövegeit felhasználó gyerekkönyvet.

A The Little Homie nevű üzlet vezetőjének saját készítésű képes olvasókönyvében, amihez a Kickstarteren nyolcezer dollárnyi támogatást szedtek össze, rapperek arca és kezdőbetűje segítségével tanulhatják meg a kicsik az ABC-t, Notorious BIG-tól az Outkasten át Snoop Doggig. A könyv címe: AB To Jay-Z, azaz "az AB-tól Jay-Z-ig", a hátsó borítón pedig az alábbi szöveg olvasható, átfordítva a 99 Problems leghíresebb sorát: "Ha gondjaid vannak az ábécével, sajnállak, fiam, 99 problémám van, de az ábécém nem tartozik közéjük." Ez vágta ki a biztosítékot a rappernél, aki azzal érvel a szövetségi bíróságra benyújtott szerzői jogi keresetben, hogy Chiha cége visszaélt a nevével, szellemi tulajdonával, és félrevezeti a fogyasztókat.

RIHANNA NEMRÉG A SAJÁT APJÁT PERELTE BE A NEVÉVEL VALÓ VISSZAÉLÉS MIATT

"Hihetetlenül csalódottak vagyunk, hogy jogi hercehurcába keveredtünk egy emberrel, akinek rajongunk a zenéjéért" – sajnálkozott Chiha egy sajtóközleményben, aki rendületlenül kitart amellett, hogy nem követett el semmi rosszat, ennélfogva nem vették le a könyvet az online piacterükről vagy az Amazonról. A tulajdonos elmondása szerint azért alapította meg a Little Homie-t, hogy a szülők megtalálhassák a közös hangot a gyerekeikkel "a hiphop szeretetén, és azokon az előadókon keresztül, akiknek a zenéjén felnőttem". Az ominózus könyv mellett színezőt és ruházati cikkeket is lehet vásárolni a Jay-Z-s tematikával.

AZ MEGVAN, HOGY JAY-Z A VILÁG ELSŐ DOLLÁRMILLIÁRDOS RAPPERE?

Egyébként pont ezen a héten jelenik meg egy másik zenei irányultságú olvasókönyv, a The ABCs Of Metallica, azzal a különbséggel, hogy az a zenekar áldásával készült el. Alább néhány kép a könyvből és a borítóról.

abc_new_product_sizes.jpg

abc_snoo.jpg

abc_hatoldal.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/11/28/jay-z_beperelte_egy_ausztral_gyerekkonyv_szerzojet
Jay-Z beperelte egy ausztrál gyerekkönyv szerzőjét, mert ő van benne
süti beállítások módosítása