Lemezpremier! Gyilkos: Obelisk Of Power

2019.11.15. 16:11, coffinshaker

gyilkos_by_bodna_r_da_vid.jpg

Az egykori thekillingscreens romjain alakult trió legutoljára tavaly januárban adott ki új anyagot; a II-n ugyan megmaradt a rájuk jellemző, a Black Tuskra vagy a korai Cancer Bats-re jellemző mocskos, olykor punkkal felütött stoner/sludge, de sikerült azt még agresszívabban játszaniuk. Most pedig itt a folytatás, az Obelisk Of Power, ami először a Recorderen hallható - és amiről a zenekar tagjai meséltek nekünk.

gyilkos_obelisk_of_power.jpg"A dalok a Kronos-i időfelfogás szerint 2018. november 06. 18:43 és 2019. március 10. 23:10 között íródtak. A Kairos-i szerint pedig akkor mikor mindhármunk elkapta az alkotás iramát és hangulatát. Egyetlen tematika volt, hogy jó legyen, és talán hogy inkább a lassan témákra koncentrálunk. Márciusban felvettük egy nap alatt, egyben az egészet, júniusra lett végül megkeverve és mostanra borítónk is lett hozzá. Így alakult. Hálásak vagyunk Dexternek (Supersize) és Robinak (Grindesign és Rooklet Ink) a munkájukért és barátságukért" - mesélte az anyagról Sefcsik Márton frontember. "Szövegileg, bár sokan bátorítottak rá, nem találtunk magunkban megfelelő magyar szövegeket (pedig sokat írtunk), ezért maradtunk az angolnál, magyarázni meg felesleges lenne őket. Talán páran magukra ismernek egy-egy sorban, vagy találnak ideig-óráig némi kapaszkodót, de nem hisszük, hogy 2019-ben bárki olvasna amúgy szövegeket. Nekünk fontosak tartalmilag, meg hogy egyben legyenek és jók legyenek, de ennyi."

Arra a kérdésünkre, hogy zeneileg mi inspirálta őket az alkotás folyamata alatt, kiemelték a Primitive Man és az Unsane koncertjét, a Converge Beautiful Ruinját és a Comity A long, eternal fallját, hozzátéve, hogy "rengeteg blacket és death-t is hallgatunk, de ezek annyira nem jelennek meg közvetlenül az anyagon (Dead Congregation, Vermin Womb, Of Feather and Bone, Bolt Thrower, Entombed). Baptist, Crowbar, vagy a régi Baroness - napestig sorolhatnánk, de ezek tényleg csak pici részeknél, egy-egy riff esetén igazak".

Az új lemez dalait (is) élőben legközelebb november 21-én lehet majd meghallgatni a ROBOT-ban, a Marmunsk társaságában. És akkor a teljes Obelisk Of Power:

Gyilkos a Facebookon 

https://recorder.blog.hu/2019/11/15/lemezpremier_gyilkos_obelisk_of_power
Lemezpremier! Gyilkos: Obelisk Of Power
süti beállítások módosítása