Klippremier! Lanou: Madárka

2019.10.29. 16:00, Gaines

lanou.jpg

A világzene tág műfaji sátrán belül poppal, folkkal, pszichedéliával, rockkal is kacérkodó, dalközpontú, ám közben improvizatív Lanou 2020 tavaszára tervezi nagylemeze megjelenését, melynek legújabb beharangozóját, a Madárka erdei táncos, természetközeli, a rögvalóságtól mégis elrugaszkodó, légies klipjét nálunk láthatjátok először. Premier!

A "love folkot" játszó Lanou tavaly januárban alakult, azóta két teltházas koncertet adtak a Szimpla Kertben, felléptek többek között az Everness Fesztiválon, az Ozorán, a prágai Ungelt Jazz Clubban, a Tilos Rádió születésnapi adásában. A készülő debütlemez első előfutára még nyáron látott napvilágot, az angol szövegű Flowers on the Fieldhez Super 8-ra forgatott klip is készült. A Madárka a formáció népzenei gyökereit domborítja ki, bár rockos gitárszóló is helyet kap benne. A hagyományok és modern stílusok ötvözéséről Tóth Eszter énekes mesélt: "A dal címe Madárka, amely egy szívemnek nagyon kedves népdal, ezt öltöztettük kicsit pszichedelikus triphop köntösbe, ügyelve arra, hogy megmaradjon eredeti, hagyományos szépsége is. Fontos számunkra, hogy egy népdal az maradjon esszenciájában, ami, mégis saját magunkon átszűrve új értelmet, színt nyerjen. Ez a Madárka egy bátrabb fajta madárka. :)

A videót az első kliphez hasonlóan ismét Todoroff Lázárral forgatták, ezúttal a Budakeszi melletti erdőkben. "A klip alapgondolata Simon Gyuriban (elektromos gitár, ének) ötlött fel korábban, és mikor elkészültünk a Madárka hangfelvételével, ismét megemlítette. Azonnal megfogott minket a koncepció, egy erdőben táncoló pár, akik mozdulatokkal mesélnek egy történetet, amelyet mindenki úgy értelmezhet, ahogy szeretne. Improvizáció alapú volt az egész, kevés megtervezett résszel. A különleges gyönyörűsége az egésznek az volt, hogy Iza és András profi táncosok, személyes jóbarátaink, akik valóban egy szerelmespár, és a forgatáskor első kisbabájukat várták. Így a klip többrétegű értelmet is nyert számunkra. Fantasztikus volt látni, ahogy a zene, a kép és a tánc közösen teremt egy olyan alkotást, amely teljesen új életet kezd el élni."

a Lanou november 7-én a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum világzenei sorozatának keretében lép fel, Facebook-eseményoldal


és akkor lássuk a Madárka harmonikus táncvideóját:

Lanou a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_65.jpg

 

https://recorder.blog.hu/2019/10/29/klippremier_lanou_madarka
Klippremier! Lanou: Madárka
süti beállítások módosítása