Eminem elővette Trumpot, az amerikai titkosszolgálat meg Eminemet

2019.10.25. 16:00, Gaines

eminem_buzzfeed.jpeg

A 2018-as Kamikaze című Eminem-lemez nyitódalának szövegében van egy ilyen részlet (szabad fordításban): „Narancs ügynök rám küldte a titkosszolgálatot, hogy személyesen győződjenek meg róla, tényleg ártani akarok-e neki.” A BuzzFeed News 40 oldalas dokumentummal bizonyította be, hogy a dalban elrappelt eset valóban meg is történt.

Eminem több ízben is kifejezésre juttatta a Trump-család különböző tagjaival szemben érzett ellenszenvét. A 2017-es BET díjkiosztón lejátszott freestyle-ját szinte teljes egészében az amerikai elnök becsmérlésének szentelte, a Revival sorlemezen szereplő Framed című dala pedig a rapper egyik kedvelt visszatérő motívumát, a kocsi csomagtartójába tuszkolt lány képét (lásd még: Kim, Stan) Ivanka Trump személyével vetette be újra. A titkosszolgálat ezután indított nyomozást Eminem ellen, mint az a BuzzFeed által benyújtott adatigénylési kérelem eredményeképpen kézhez kapott hivatalos dokumentumokból kiderült.

A 40 oldalas, alaposan cenzúrázott iratanyag szerint a titkosszolgálat a TMZ bulvárlap egyik újságírójától értesült a Framed szövegéről, aki azért vette fel a kapcsolatot az ügynökséggel, hogy nyilatkozatot kérjen, „vizsgálatot indítottak-e Eminem ellen az Ivanka Trumppal kapcsolatos, fenyegető dalszövegek miatt”. A titkosszolgálat ennek nyomán – egy „aggódó polgár” bejelentésére hivatkozva – indította el a háttérvizsgálatot, majd Eminem ügyvédein keresztül leszerveztek egy személyes találkozót, melyre 2018. január 16-án került sor. A beszélgetést részletező szöveget teljes egészében kisatírozták, így nem tudhatjuk meg, pontosan mi hangzott el, mindenesetre a titkosszolgálat ezt követően úgy döntött, nem küldik tovább az esetet a szövetségi ügyészhez, vagyis lezártnak tekintették az ügyet. Alább a csörte hanganyaga három felvonásban, a rappert ismerve még tuti lesz folytatása.

a BET-freestyle:

az ominózus Ivanka-szöveg:

és Eminem utólagos utalása az egzecíroztatásra:

https://recorder.blog.hu/2019/10/25/eminem_elovette_trumpot_az_amerikai_titkosszolgalat_meg_eminemet
Eminem elővette Trumpot, az amerikai titkosszolgálat meg Eminemet
süti beállítások módosítása