Videópremier! Marlboro Man: Bunkó / Gerdesits 50

2019.10.19. 16:00, Gaines

gerdesits.png

A Quimby dobosa (és sok más formáció tagja), Gerdesits Ferenc mögött sűrű időszak áll: tavaly év végén hozta ki Marlboro Man nevű mellékprojektje új nagylemezét, az idei év első felében a Family Tugedör turnéval járta az országot, és még az ötvenedik születésnapját is ebben az évben ünnepelte, stílszerűen örömzenélős koncerttel. Most ezekről a bulikról tár elénk három koncertvideót. Premier!

Az első videó a Family Tugedör turnén készült, melyen a Quimby mellett a tagok többi szerelemgyereke, zenekara is képviseltette magát; a másik két felvétel pedig a megkésett születésnapi koncertből mutat ízelítőt két Quimby-szerzeménnyel (az összes csapattárs részvételével) és két Camel-feldolgozással. Az előadásokról magát a főszereplőt kérdeztük:

A Bunkó című dalt a Quimby Family turnén rögzítettük tavasszal. Ezen a koncertsorozaton fellépett valamennyi Quimby tag saját zenekara, köztük mi is, és ez a dal volt az összes fellépő kedvence, teljesen rákattantak. Önmenedzselési tehetségünket jól jelzi, hogy nem ebből készült videoklip, hanem két másik számból, de ami késik, abból még bármikor lehet valami. Amúgy a szövege a múltban, a jelenben és sajnos valószínűleg a jövőben is aktuális, úgyhogy szerintem az időzítés valóban mindegy.

Éppen a Family turné miatt kicsit megkésve, májusban tartottuk azt a koncertet, amit az 50. születésnapomra hoztam össze. Itt a legkedvesebb előadóim dalait játszottuk, nem egy talán még sosem hangzott el hazai színpadon, pláne magyar zenészektől. Ezeket a neveket még leírni is szentségtörés, nemhogy előadni tőlük bármit: Neil Young, Roy Harper, Camel, Hawkwind, Jethro Tull és persze Led Zeppelin - aki ezek hallatán nem bambán néz maga elé, az talán a rosszulléttel küszködik, de hát én az ilyen zenét szeretem. Szerencsére az ott megjelent közönségnek is nagyon bejött a dolog, alig akartak elengedni minket a  kétórás koncert végén. Szerencsére ezt is rögzítettük, így megmaradhat az örökkévalóságnak. Hála és köszönet minden közreműködőnek, kiemelten Gerdesits Pálnak és Selmeci Basstard Péternek, akik a remek hangszeres játék mellett a vágást és a hang keverését is magukra vállalták.

lássuk tehát a három koncertfelvételt:

https://recorder.blog.hu/2019/10/19/videopremier_marlboro_man_bunko
Videópremier! Marlboro Man: Bunkó / Gerdesits 50
süti beállítások módosítása