Nem fog pénzt keresni az elítélt pedofil a Jokerrel

2019.10.15. 16:50, Gaines

 joker2.jpg

Immár két hete óriási sikerrel megy a mozikban a Joker című film, így vélhetőleg busás bevételre számíthatott volna Gary Glitter glamrocksztár is, amiért egy fontos jelenetben felhasználták az egyik számát – ha nem ítélték volna el pedofíliáért.

Glitter jelenleg épp tizenhat éves börtönbüntetését tölti gyerekek ellen elkövetett szexuális bűncselekményért: először 1999-ben négy hónapig csukták le gyerekpornográfia vádjával, majd 2006-tól Vietnamban ült három évet gyerekek megrontásáért. Ottani börtönbüntetése letöltését követően Nagy-Britanniába toloncolták, ahol élete végéig bekerült a szexuális bűnelkövetők adatbázisába. 2015-ben bűnösnek találták nemierőszak-kísérlet, négyrendbeli szeméremsértés, illetve egy 13 év alatti lánnyal folytatott nemi aktus vádjában.

ERŐSZAKOS ZENÉSZEK, ELÍTÉLT BŰNÖZŐK, LEMOSHATATLAN VÁDAK

A Joker producerei mindezek ellenére felhasználták a filmben Glitter Rock And Roll Part 2 című 1972-es számát, amiért egyes cikkek szerint akár hat számjegyű összeg is üthetné a markát. Glitter teljes katalógusa azonban a Snapper Music lemezkiadó tulajdonában van, ők pedig lenyilatkozták, nem fognak jogdíjat fizetni Glitternek – „nem állunk vele kapcsolatban”. Az amerikai jogtulajdonos, a Universal képviselői hasonlóképp fogalmaztak. (Más kérdés, hogy mindkét lemeztársaság keresni fog Glitter szerzeményének filmes alkalmazásán.) Az énekes dalait több mint száz filmben, sorozatban és tévéműsorban felhasználták már, a Spice World című 1997-es filmhez még egy rövid cameót is leforgattak vele, ám első letartóztatását követően az alkotók kivágták a jelenetét a végleges filmből, bár később aztán kiszivárgott.

A Joker két hét alatt majdnem 550 millió dollárt kaszált világszerte, Velencében elvitte a fődíjat, az Arany Oroszlánt, és Joaquin Phoenix alakítása kapcsán Oscar-jelölést is rebesgetnek. A Warner stúdió a New York Post forrásai szerint fontolóra veszi, hogy a későbbi DVD- és VOD-kiadványokban már ne ez a dal szerepeljen a filmben, de ezek egyelőre csak megerősítetlen pletykák, hivatalos döntés még nem született az ügyben. .

Címkék: joker gary glitter
https://recorder.blog.hu/2019/10/15/nem_fog_penzt_keresni_az_elitelt_pedofil_a_jokerrel
Nem fog pénzt keresni az elítélt pedofil a Jokerrel
süti beállítások módosítása