Klippremier! Lóci játszik: Panelparadicsom

2019.10.11. 09:30, Gaines

loci_panel.png

A Lóci játszik új albuma Rózsa utca címmel november 15-én jelenik meg, a beharangozók közül már megmutattunk egy Törőcsik Franciska főszereplésével – és vendégéneklésével – készült szakítós számot/klipet, nyáron kijött a Minden úgy jó, ahogy van EP, most pedig Panelparadicsom címen pikírt óda láthat napvilágot, némi leplezetlen Szomszédok-áthallással.

A dalszöveg és a klip egy társasház mindennapjaiba enged betekintést, a legmélyebb bugyroktól a legmagasabb szintig, sok ismerős epizódszereplővel. „A dal refrénjének alapját édesapám találta ki még a hetvenes években, és mindig idegesítette, hogy nem sikerült rendesen befejeznie” – meséli Lóci. – „Sokáig én sem találtam fogást rajta, mígnem egy ihletett pillanatban összeállt a fejemben a megoldás: egy pikírt ódát kell írni a panelvilághoz a hetvenes évek ghetto funk stílusában, egy falatnyi magyar ízzel! Ahogy lelkesen bólogatnak az afro-amerikaiak a gettóban kocsikázva, úgy fogjuk mi is paradicsommá változtatni a panelt a klipben, felelevenítve az életképeket, amik annyira egyedülállóvá varázsolják a lakhatásnak ezt a formáját. Bár a zenei alapot felvettük még múlt nyáron, végül csak az utolsó pillanatban készült el a szöveg, és így kúszott fel a Rózsa utca című lemezünkre.”

A klipben, amit Erdész Tomi és Karsai Kata álmodott meg a zenekar ötlete nyomán, két zenészkolléga is szerepel egy-egy rövid cameo erejéig: Tátrai Tibusz és Majka. „Mindketten ikonikus szereplői a magyar zenészvilágnak, és mindketten rögtön át is érezték a dal üzenetét. Komolyan mondom, ugráltam örömömben, amikor kiderült, hogy mindketten igent mondtak!” – vallja be az énekes. – „Imádtunk a 16 emeletes panel tetején zenélni, és azt is szeretem, hogy a vállalhatatlan trash-betét mellé egy kis drónos panelpásztázás is belefért, így pontosan látható, hogy meddig terjed az én építészeti érdeklődésem.”


A Rózsa utca dupla lemezbemutató koncertje december 13-án és 14-én lesz az A38 Hajón, más-más tematikával. További információkért a zenekar Facebook-oldalát érdemes figyelni. 


és akkor jöjjön a Panelparadicsom az elmaradhatatlan József Attila-bajusszal, a kikapós, iskolapadba visszazavart Zsuzsival, meg a többiekkel:

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_56.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/10/11/klippremier_loci_jatszik_panelparadicsom
Klippremier! Lóci játszik: Panelparadicsom
süti beállítások módosítása