Keiji Haino & Merzbow & Balázs Pándi: Become The Discovered, Not The Discoverer (lemezkritika)

2019.10.04. 14:00, coffinshaker

Pár hónappal a Jim Jarmusch-sal, Lee Ranaldóval és Marc Ursellivel közös lemez után Pándi Balázs újabb legendákkal zenél(t) együtt, akik közül az egyikkel ráadásul Budapesten is fellépnek, az idei UH Fest keretében. Lemezkritika a Recorder magazin 76. lapszámából.

Előadó: Keiji Haino & Merzbow & Balázs Pándi

Cím: Become The Discovered, Not The Discoverer

Kiadó: RareNoise Records

Megjelenés: 2019. szeptember 26.

Stílus: improvizatív noise

Kulcsdal: I Want to Learn to Feel Everything in Each Single Breath 

Ez már a második lemez, amin Pándi Balázs a két japán legendával játszik (és a századik, amin underground legendákkal). A címadó szám tömény zaj, maximális, nem változó intenzitással zúg a torz gitár és a zaj, csak a dob az, ami valamennyire tagol. Ez letaglózó, viszont izgalmasabb az I Want To Learn To Feel Everything In Each Single Breath, ahol még holmi határozott gitármotívumok is hallhatók, a zajok sem csak visítanak. Van dramaturgia, hatásos és magával ragadó. Akadnak szemlélődő vagy pszichedelikus hatású részek, sőt, viccesek (az a szirénázás az első tétel végén) – a tetőpont persze itt is ledarálja a hallgatót.

8/10

Rónai András

KEIJI HAINO ÉS PÁNDI BALÁZS OKTÓBER 5-ÉN (SZOMBATON) A TRAFÓBAN IS FELLÉPNEK AZ UH FEST KERETÉBEN.

 

tictac650_2.png

https://recorder.blog.hu/2019/10/04/keiji_haino_merzbow_balazs_pandi_become_the_discovered_not_the_discoverer_lemezkritika
Keiji Haino & Merzbow & Balázs Pándi: Become The Discovered, Not The Discoverer (lemezkritika)
süti beállítások módosítása