Garden Wonder: zenei zsákbamacska, amin csak nyerni lehet. Ed Prosek, iamyank és Lavalu a CAFe Budapest fesztiválon

2019.09.26. 12:00, Gaines

191019_garden_wonder_ed_prosek.jpg

(X) A Garden Wonder különleges városi koncertsorozat, havonta egyszer rendezik meg, titkos helyszínét mindig csak a legutolsó pillanatban fedik fel. Tartották már festő műtermében, privát nappaliban, kertben, kávézóban és gyárépületben is. A fő fellépők mindig külföldi előadók, elsődleges zenei profiljuk pedig az indie folk, és a jó hír, hogy most októberben, a CAFe Budapest Fesztiválon is képviseltetni fogja magát a műfaj – többek között.

Ed Prosek nem először játszik Budapesten, februárban már tartott nálunk egy koncertet, de ez a jelenlegi fellépés rendkívülinek ígérkezik: európai turnéja budapesti exkluzív fináléjára 16 fős vonós kísérettel érkezik, velük adja elő szimfonikus, helyenként britpopos dallamvilágú, érzelmes-érzékeny indie folk dalait. Prosek Kaliforniában született, apja Csehszlovákiából vándorolt ki, anyja pedig operakomponista. Maga is klasszikus zenei tanulmányokat végzett, majd 2011-ben átköltözött Anglia déli partjára, Brightonba, amely Berlin mellett azóta is az egyik székhelye.

Bemutatkozó EP-je California címmel jelent meg 2012-ben, azóta többször turnézott az USA-ban, Nagy-Britanniában és Európában, dalai egyre népszerűbbek a streamingszolgáltatók kínálatában. Legutóbb az év első felében hozott ki EP-t (Light As A Feather), de már javában dolgozik a következőn. Intim hangvételű dalai bizonyára remekül fognak érvényesülni a Garden Wonder egyelőre be nem jelentett, de vélhetőleg meghitt helyszínén.

AZ IDEI CAFE BUDAPEST FESZTIVÁL 10+1 KÖTELEZŐ PROGRAMJA

Nem ő lesz ugyanakkor az egyedüli fellépő az este folyamán. Élő zenekarral játszik majd iamyank, hazánk egyik legsokoldalúbb elektronikus zenei producere és előadója, aki mind saját művészneve alatt, mind pedig kísérleti ambient projektjével, az Atreyu’s Horse-szal a hangszeres játék, a zenei felvételek és a műfajok határait tágítja. Következő lemezére még várni kell egy ideig, de élőben már belekóstolhatunk a készülő számokba.

Jön továbbá az amerikai születésű, Hollandiában élő Marielle Woltring, aki 2004-ig még polgári nevét használta, azóta Lavaluként szerez zenéket; harmadik lemezét 2018-ban adta ki Solitary High címmel. A zongorista-énekes merít a klasszikus repertoárból, Bachtól, Debussytől vagy Erik Satie-tól is, énekstílusa azonban a kortárs pophoz kötődik, Björköt és Fiona Apple-t is bevonva a mátrixba. A titkos budapesti koncertre megjelenés előtt álló albumát, a szárnyaló vokállal kiteljesített neo-klasszicista kompozíciókból álló Midairt hozza el. .

Az este fellépői a váci Klavins Piano Manufaktúra új fejlesztésű zongoráját, az Una Corda nevű modellt használják majd.

IAMYANK: NAGYINTERJÚNKBAN KORTÁRS KLASSZIKUS ZENÉRŐL, SZIMFONIKUS HANGSZERELÉSRŐL IS BESZÉLGETTÜNK VELE

A Garden Wonder: The Big Secret a fesztivál utolsó előtti napján, október 19-én, este 18 órakor kezdődik – de hogy hol, az egyelőre még rejtély. A koncert helyszínére 24 órával az esemény előtt derül fény a CAFe Budapest Fesztivál honlapján.

Jegyvásárlás

Facebook-eseményoldal

https://recorder.blog.hu/2019/09/26/garden_wonder_zenei_zsakbamacska_amin_csak_nyerni_lehet_ed_prosek_iamyank_es_lavalu_a_cafe_budapest_
Garden Wonder: zenei zsákbamacska, amin csak nyerni lehet. Ed Prosek, iamyank és Lavalu a CAFe Budapest fesztiválon
süti beállítások módosítása