A legizgalmasabb zenékkel telik meg Budapest egy hétre

2019.09.25. 10:24, trecorder

rec075_haino_pandi_650.jpg
Az UH Fest minden ősszel műfajokon átívelő kalandokat keres egy héten át. Szeptember 29. és október 6. között közel negyven nemzetközi és hazai fellépőt mutat be Budapest különböző klubjaiban és helyszínein a zenei felfedezésekre fogékony közönségnek. Íme tíz támpont, ami segít elindulni.

 

Keiji Haino & Pándi Balázs
Trafó, október 5.

A japán pszichedelikus rock és zajzene avantgárd ikonja, és a magyar metál-jazz-kísérletizenei underground nemzetközi hőse (nyitóképünkön) először lépnek fel együtt hazai közönség előtt.


Lucy Railton
Jurányi Ház, szeptember 29.

A Modern Love adta ki tavaly a csellózenét, az elektronikát és a kompozíciót csodálatosan ötvöző Paradise 94 című lemezt. A brit művész a fesztivál nyitónapján játszik.

DJ Marcelle
Ambient, október 4.

Innovatívnak és euforikusnak is szokták nevezni, dj-mixeit nehéz behatárolhatóságuk miatt hangjátékoknak és szimfóniáknak. Mindezt bulikörnyezetben érdemes elképzelni.

Still House Plants
TRIP Hajó, október 2.

Robert Wyatt és a Velvet Underground hangképei keverednek a Café OTO radikálisan frissítő szellemiségével ennek a fiatal glasgow-i triónak a zenéjében.

Errorsmith
Lärm, október 3.

Örök kísérletező német technoveterán, akinek visszatérő műve, a Superlative Fatigue az év egyszerre legszórakoztatóbb és leginnovatívabb tánclemeze volt 2017-ben.

Muqata'a
Három Holló, október 5.

A palesztin és a rámalláh-i underground hiphop, elektronika és klubszíntér kulcsfigurája, alkotója, szervezője, akinek munkásságáról a Boiler Room készített dokumentumfilmet tavaly.

Dorota
Artus Stúdió, október 1.

Porteleki Áron, Somló Dávid és Makkai Dániel triója a szabadzenéből indult, idei lemezén azonban rockzenekarként fedezi fel magát újra. Ezt mutatja be a fesztiválon vendégzenészekkel kiegészülve.

Sister Iodine
Három Holló, szeptember 30.

A francia zajszíntér öntörvényű kultzenekara: a no wave gyökerektől a noise rockon és a zajos elektronikán át jutnak el néha blackmetálos szélsőségekig.
                                                                                                                                             
dj. flugvél og geimskip
RS9, október 3.

Az izlandi művésznő elektronikus horrorzeneként jellemzi munkásságát: pszichedelikus szintipopjában bizarr asszociációkon keresztül találkozik Joe Meek, Grimes, a Suicide és a J-pop. És a neve ellenére nem dj.

Sote: Parallel Persia
Trafó, október 5.

Az iráni modern zene úttörője új művét mutatja be: a Parallel Persia sci-fi képekkel hoz létre párhuzamos meta-perzsa valóságot elektronikus manipulációkkal és két tradicionális hangszerrel.

További információk a fesztiválról, a teljes programról, bérletekről: http://uh.hu

https://recorder.blog.hu/2019/09/25/a_legizgalmasabb_zenekkel_telik_meg_budapest_egy_hetre
A legizgalmasabb zenékkel telik meg Budapest egy hétre
süti beállítások módosítása