Járd végig a Berlin–Budapest tengelyt, merítkezz meg a hazai elektronikus zene aranykorában és vegyél ritka lemezeket a Telekom Electronic Beatsen!

2019.09.16. 12:52, Gaines

bpunderground.jpg

(X) Szeptember 19-e és 21-e között a Telekom Electronic Beats fesztivál jobbnál jobb programokat kínál az elektronikus zene rajongóinak. Előző cikkünkben már összeszedtük, milyen bulikra érdemes elmenni az Akváriumba, most pedig a hasonlóan izgalmasnak ígérkező kísérőeseményekre irányítjuk a reflektorfényt. A kiegészítő programokon az agyunkat megtornáztatva nemzetközi és hazai példák összehasonlításával áshatunk az elektronikus zenei színtér mélységeibe, és még exkluzív filmbemutatón is részt vehetünk.

A 20-ai és 21-ei napokon nagyon is érdemes lesz átsétálni az Akváriumból a Toldi moziba, ahol The Potential of Budapest Underground címmel ingyenes kísérőprogram kínál majd szakmai beszélgetéseket és filmvetítéseket. Pénteken a Berlin–Budapest tengelyen mozog a panelbeszélgetés közbeékelésével felvonultatott filmes program. Először a 80-as évekbeli, nyugat-berlini underground kultúrába nyerhetünk betekintést a ritka archív felvételekből összeállított, 2015-ös B-Movie: Lust & Sound In West Berlin, 1979-1989 című dokumentumfilmmel, amelyben nagy nevek (Nick Cave, David Bowie) és méltatlanul vagy épp méltán elfeledett zenei figurák is tiszteletüket teszik a punktól a DJ-bulikig.

Este a műfajtörténeti BP Underground sorozat harmadik darabjának mozipremierjére kerül sor, melyben a hardcore-punk és a hiphop után az elektronikus zene fővárosi történetét tárja fel Turán Eszter és Koltay Anna rendezőpárosa. A filmben több mint 30 interjúalany szólal meg, és több mint húsz évet ölel fel a szubjektív korlenyomat az acid buliktól a rave-eken át a technóig és a goáig, Tilos Party, West Balkán, Corvintető, Shuriken, Palotai, Yonderboi, Zságer, és még sokan mások.

ITT ÍRTUNK A BP UNDERGROUND HIPHOPPAL FOGLALKOZÓ EPIZÓDJÁRÓL

A két filmhez beszélgetés is kapcsolódik, melyen a filmkészítők mellett részt vesz Dimitri Hegemann, a legendás berlini Tresor klub alapítója is. A másnapi panelbeszélgetéseken többek között olyan témák kerülnek szóba, mint a hazai független lemezgyártás és -terjesztés ügyes-bajos dolgai, a mentális egészségvédelem, az elektronikus zene és a városi kultúra kölcsönhatásai, az éjszakai élet önkormányzati lehetőségei vagy éppen a szexizmus és a nemek közötti egyenlőség kérdései a kreatív szórakoztatóiparban. Ezen a napon lehet megnézni a Toldiban a német technófőváros hírhedt beengedőiről-kidobóiról szóló Berlin Bouncer című filmet is.

ÉS HOGY MILYEN VOLT A DEBRECENI UNDERGROUND PARTIKULTÚRA? ARRÓL ITT ÍRTUNK

Idén is kitelepül az Independent Label Fair a fesztiválra, a szeptember 21-ei Lifestyle Market keretén belül – ezúttal a Nyugati pályaudvar melletti Eiffel téren – 40-nél is több magyar független lemezkiadó mutatkozhat be az érdeklődőknek, akik természetesen vásárolhatnak is helyben kiadványokat, és megnézhetik a vásár ideje alatt a hazai kiadók által delegált előadók koncertjeit, live actjeit, dj szettjeit. Képviselteti magát a hazai tehetségekre gondot fordító HOTS, a kelet-közép-európai könnyűzenei kapcsolatok építésében jeleskedő Budapest Showcase Hub, valamint a legendás német Kompakt lemezkiadó is.

INTERJÚNK AZ INDEPENDENT LABEL FAIR VEZETŐJÉVEL

A Lifestyle Marketen emellett a design és divat is jelen lesz, számos magyar tervező, ruhabolt és kreatív projekt mutatja be portfólióját, legyen szó egyedi dizájnerdresszerekről, természet ihlette ékszerekről vagy kézzel rajzolt mintákkal megkínált vászontáskákról.

A Telekom Electronic Beats fesztivál vásárának eseményoldala ITT TALÁLHATÓ, az ILF szervezte részleg ITT, zenei eseményoldala minden más információval pedig ITT. A filmvetítésekről és a panelbeszélgetésekről EZEN AZ ESEMÉNYOLDALON lehet tájékozódni.

A pénteki és szombati bulikra pedig ITT lehet jegyet vásárolni.

https://recorder.blog.hu/2019/09/16/jard_vegig_a_berlin_budapest_tengelyt_es_meritkezz_meg_a_hazai_elektronikus_zene_aranykoraban_a_tele
Járd végig a Berlin–Budapest tengelyt, merítkezz meg a hazai elektronikus zene aranykorában és vegyél ritka lemezeket a Telekom Electronic Beatsen!
süti beállítások módosítása