Golfautót vezető lábatlan bohóc karambolozott a legvadabb fesztiválon

2019.08.30. 10:42, Gaines

lesslegs.jpg

Ilyen is csak a juggalók, vagyis az Insane Clown Posse nevű rapduó rajongóinak éves fesztiválján történhet, ahol már az is jó hírnek számít, ha nem hal meg senki.

A juggalók egy horrorcore rapformáció több tízezer tagot számláló rajongótáborát jelentik, és ez a kívülállók részéről általában lesajnált vagy gúnyolt közösség az elmúlt huszonöt évben külön szubkultúrává nőtte ki magát. A gyakran bohócképűre festett arcú ICP-rajongók úgy vallják, bárki közéjük tartozhat nemre, származásra, vallási hovatartozásra vagy szexuális irányultságra való tekintet nélkül, a lényeg, hogy juggalónak valld magad. A képlet ennél persze bonyolultabb, mint minden népes szubkultúra, ez is több alcsoportra tagolódik, és akadnak köztük a juggalóságot bűnözőkként zászlajukra tűző bandák is – két éve tüntettek is Washingtonban a juggalók, amiért az FBI egy kalap alá véve mindannyiukat bűnbandának minősítette őket.

ITT ÍRTUNK BŐVEBBEN A WASHINGTONI JUGGALO-TÜNTETÉSRŐL

Nos, ennek a nagy közösségnek az éves dzsemboriján, az idén huszadik évfordulóját ünneplő Gatheringen keveredett összetűzésbe egy ohiói úriember, aki most pert indít a fesztivál szervezői és az összejövetelnek helyet biztosító szabadidős park ellen. Adam Batton nem-juggalóként érkezett a mindenki számára nyitott fesztiválra, dokumentumfilmet szeretett volna forgatni a „földkerekség legőrültebb fesztiváljáról”. Bérelt egy elektromos biciklit, és az utolsó napon, hajnali egykor azzal csalinkázott két pavilon között, amikor állítása szerint egy lekapcsolt fényszórójú, száguldó golfautó vágott elő, és karambolozott vele. A perirat szerint a golfautót Alexander Perkins vezette, aki „Less Legs” („Kevesebb Láb”) néven is ismert: a juggalo egy baseballütővel kezelte a gáz- és fékpedált, és „láthatóan alkoholos vagy kábítószeres befolyás alatt állt”.

Perkins, aki mozgássérült lévén, használhatta a fesztiválon máskülönben nem engedélyezett golfautót, a TMZ-nek cáfolta Batton állításait. Szerinte teljesen józan volt, és ugyan valóban baseballütővel kezelte a pedálokat, valójában Batton egy egyirányú utcán hajtott menetiránnyal szemben, és ő ment belé, nem pedig fordítva, ahogy vádlója állítja. A baleset során ki is zuhant a golfkocsiból, és sérüléseket szenvedett. Batton kártérítést követel a jövedelemkiesés és orvosi költségek fedezésére.

Akit bővebben is érdekel a juggalo-jelenség, az temérdek dokumentumfilmből válogathat, itt egy friss videós beszámoló az idei Gatheringről:

a Buzzfeed riportere pedig kívülállóként merészkedett a vadak közé - vajon megtért a végére?

https://recorder.blog.hu/2019/08/30/golfautot_vezeto_labatlan_bohoc_karambolozott_a_legvadabb_fesztivalon
Golfautót vezető lábatlan bohóc karambolozott a legvadabb fesztiválon
süti beállítások módosítása