Trent Reznor és Atticus Ross szerzik a legújabb Pixar-film zenéjét

2019.08.26. 12:41, Gaines

soul.jpg

A 2020 nyarán mozikba érkező Soul főszereplője egy jazz-zenész lesz, így nem kizárt, hogy a Nine Inch Nails frontembere jazz-szerzeményekkel is gazdagítani fogja életművét.

A Disney hétvégén rendezett, két napos fesztiválján, a D23 Expón sok más egyéb filmes hír mellett bejelentették, hogy a vállalatbirodalom istállójába tartozó Pixar soron következő, jövő nyáron érkező, az elmúlt évek folytatásaival ellentétben eredeti, új sztorit elmesélő Soul című animációs film zenéjét a Trent Reznor-Atticus Ross szerzőpáros fogja jegyezni. A film szinopszisa szerint egy kiábrándult középiskolai zenekarvezető, Joe (hangja: Jamie Foxx) legnagyobb álma, hogy hivatásos jazz-zenész legyen, ám a győzelem kapujában meghal, és átkerül egy túlvilági workshopba, ahol a lelkeket készítik fel az emberré válásra, Joe lelke pedig önismereti tanulságokban gazdag utazásra indul. A rendező Pete Docter, aki a hasonló premisszájú Agymanókat is jegyezte, így most is érzelmes-egzisztenciális kérdésfelvetésekre lehet számítani. A szereplőknek hangokat kölcsönő színészek között pedig zenei oldalról megtaláljuk Questlove-ot és Daveed Diggset (clipping.).

TRENT REZNOR MÉG A SÜKET FÜLEKET IS SEGÍT MEGNYITNI

Trent Reznor és Atticus Ross immár közel tíz éve építik filmzeneszerzői pályafutásukat. Speciel mindjárt az első score-jukkal Oscar-díjat nyertek a 2010-es Social Network – A közösségi háló című filmmel: ez csupán a harmadik dominánsan elektronikus filmzene, amit Oscarra jelöltek (Giorgio Morodert 1979-ben jelölték az Éjféli expresszért, A. R. Rahmant 2009-ben a Gettómilliomosért – mindkettő meg is nyerte a szobrot). Újabb jelölést azóta nem sikerült bezsákolniuk, pedig két további David Fincher rendezte filmben is közreműködtek (A tetovált lány, Holtodiglan). Dolgoztak a 2013-as bostoni bombamerényletről szóló A hazafiak napján, a deszkás témájú Mid90s-en (melyben felcsendült A gyöngyhajú lány betétdalként), és a Netflix Madarak a dobozban című posztapokaliptikus thrillerén is, nemsokára pedig a Nő az ablakban című regény filmadaptációjában hallhatjuk a zenéjüket, valamint a Watchmen HBO-s sorozatváltozatában. A Soul kapcsán pedig az a kérdés, vajon Reznorék kirándulnak-e messzebb a tőlük megszokott jeges elektronikától, vagy a Pixar vállal-e be sötétebb kompozíciókat.

KLASSZIK FILMZENESZERZŐK ÉS KÍSÉRŐZENÉK

https://recorder.blog.hu/2019/08/26/trent_reznor_es_atticus_ross_szerzik_a_legujabb_pixar-film_zenejet
Trent Reznor és Atticus Ross szerzik a legújabb Pixar-film zenéjét
süti beállítások módosítása