Nem csalás, nem ámítás: Missy Elliott végre tényleg visszatért!

2019.08.26. 09:58, Gaines

missy_klip_1.png

A múlt hét végén bejelentett, és a bejelentés másnapján meg is érkező meglepetés EP az első hosszabb anyag Missy Elliottól, a 90-es évek második, 2000-es évek első felének egyik legmeghatározóbb rapperétől a 2005-ös The Cookbook című album óta. És jött hozzá egy oldschool klip is. Hurrá!

Missy Elliott, a hiphop nagyasszonya természetesen soha nem tűnt el teljesen. Időnként elő-előrukkolt egy-egy kollaborációval, vendégverzével vagy saját kislemezzel: 2012-ben régi producertársával, Timbalanddel készített két számot, 2015-ben Pharrellel közös dalához (WTF) forgatott futurisztikus videót, 2017-ben pedig az I’m Betterrel emlékeztetett arra, miért is örülünk minden új Missy-morzsának. Tavaly Ariana Grande Sweetenerjére ugrott be vendégeskedni (Borderline), idén pedig Lizzóval vett fel egy közös számot (Tempo).

MISSY ELLIOTT A DALSZERZŐ HÍRESSÉGEK CSARNOKÁBA IS BEKERÜLT

Az öt számos – pontosabban, négy szám és egy a cappella változat – új EP, az Iconology 14 éve az első nagyobb kiadvány Missytől, aki részben egy ritka autoimmun betegség miatt se tudott annyira produktív lenni az elmúlt másfél évtizedben, mint előtte. „This is a Missy Elliott exclusive” – jelenti be most az EP-n, amin fele-fele arányban oszlanak meg a tüzes alapra pörgetett Missy-verzék és a chilles-érzéki r’n’b/neo-gospel szerzemények. A saját karrierjének fontos állomásaira – például a Work Itre – visszautaló Throw It Backhez klip is készült, amit az állandó alkotótárs Dave Meyers rendezett: élénk színű háttér, smink, ruhák, jellegzetes koreográfiák, Missy hajával való ugrókötelezés, Holdséta az MTV VMA díjátadó kabalafigurájával (ahol 16 év után ma először fog ismét fellépni). Ez mind olyasmi, amivel a klip elején Teyana Taylor alátámasztja Missy nagyságát a jövő fiatal nemzedékének.

itt a nosztalgikus Throw It Back, ami megmutatja, hogy Missy múzeumi ereklyeként is élő:

és az öt számos EP: 

Címkék: missy elliott
https://recorder.blog.hu/2019/08/26/nem_csalas_nem_amitas_missy_elliott_vegre_tenyleg_visszatert
Nem csalás, nem ámítás: Missy Elliott végre tényleg visszatért!
süti beállítások módosítása