Környezettudatosság, zajszennyezés nélkül: elindult a Gyüttment Fesztivál!

2019.08.22. 14:42, Gaines

gyuttmentfesztival_03.jpg

(X) Ötödik alkalommal rendezik meg a Szekszárd melletti Sötétvölgyben a Gyüttment Fesztivált augusztus 22. és 25. között. Ez a fesztivál ültette át először a gyakorlatba az országban a nulla hulladék szemléletet, a környezettudatosság jegyében sok más egyéb program mellett számos akusztikus koncertet is meghallgathatunk.

A Gyüttment Fesztiválon workshopok, családi és gyermekprogramok, helyi termelői piac és helyismereti túrák várják az érdeklődőket, számos természetes építészeti vagy gazdálkodási tudásra is szert tehetünk. A négy nap alatt a látogatók lehetőség szerint semmilyen hulladékot nem termelnek, vagy csak olyat, amelyet komposztálni is tudnak; megismerkedhetnek vidéken újrakezdőkkel, az országban létező gyüttment közösségek képviselőivel, és azokkal is, akikben még csak érlelődik a vidékre költözés gondolata. Az ökotudatosságot ebben az évben a zenei programoknál is figyelembe veszik, a fellépők hangosítás nélkül, kizárólag akusztikusan szólalnak meg, hogy a környezetet az elektronikusan gerjesztett hanghullámok se terheljék; de egyéb szempontokkal is megvalósítják majd a szelíd fesztivál koncepcióját.

A helyszín tehát Sötétvölgy, még vasárnapig tart a fesztivál, a Zengő színpadon fellép a Zubolyból is ismerős Ágoston Béla és a Zakuszka, a Pécsi Tudományi Egyetem rezesbandája, vagy épp a németországi Embryo, akikkel vasárnap este lehet közösen jammelni is. Íme, a fesztivál Facebook-eseménye, ez pedig a Gyüttment Fesztivál Facebook-oldala és honlapja.

egy Zuboly-videó:

a pécsi rezesek:

az Embryo szabad muzsikája:

https://recorder.blog.hu/2019/08/22/kornyezettudatossag_zajszennyezes_nelkul_elindult_a_gyuttment_fesztival
Környezettudatosság, zajszennyezés nélkül: elindult a Gyüttment Fesztivál!
süti beállítások módosítása